spot_img
spot_img

Програм реформи проглашен “изузетком” од објављивања јавности

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједништво БиХ је одбило да поступи по Закону о слободи приступа информацијама и Транспаренси интернешенелу БиХ достави Програм реформи.

– ТИ БиХ сматра да је оваква одлука Предсједништва БиХ потпуно незаконита, те ће искористити сва расположива правна средства у циљу њеног јавног објављивања – навели су из удружења.

Секретаријат Предсједништва БиХ је у обраложењу навео да је Програм реформи прогласио изузетком у смислу објаве информација. Према њиховом мишљењу, објава Програма реформи могла би да угрози договор из Предсједништва БиХ који гласи да ће документ да буде послат у НАТО путем Сталне мисије БиХ, у року од једног дана након што Представнички дом БиХ потврди именовање предсједавајућег и министара Савјета министара БиХ.

– Дакле, странка се одбија ради спрјечавања могућности реализације одлуке значајне за интерес јавног органа и других повезаних институција. Објављивањем ове информације би се могла осујетити сврха поступка и објављивање је противно интересу Предсједништва БиХ и других укључених институција из поменуте одлуке – наводи се у рјешењу.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img