Profesor čekićem tukao direktoricu i pedagogicu

Direktorica i pedagogica teško su povrijeđene u incidentu koji se desio u Gimnaziji “Ismet Mujezinović” u Tuzli kada ih je jedan profesor napao čekićem, a koji je ubrzo i uhapšen.

Motiv napada zasad nije poznat, a u školi uviđaj još nije završen.

Nezvanično saznajemo da su povrijeđene Alma Mujkanović, direktorica škole, i Nura Ćosićkić, pedagogica, te da ih je napao Fuad Isabegović, profesor engleskog jezika.

- Reklama -

Navodno, nakon verbalnog okršaja, a kako su prenijeli danas i pojedini portali, čekićem je nasrnuo fizički na koleginice i nanio im teške povrede.

Kako su kazali iz MUP-a TK, dežurni operativac dobio je prijavu da se desio incident u ovoj tuzlanskoj gimnaziji, nakon čega je policija izašla na teren.

“Oko 13.15 Operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona zaprimio je prijavu da je u Gimnaziji ‘Ismet Mujezinović’ u Tuzli profesor najvjerovatnije napao direktoricu i pedagogicu, kojima je nanio povrede. On je priveden u Policijsku stanicu Centar. Trenutno se vrši uviđaj, a o svemu je obaviješteno Tužilaštvo TK. One su prevezene u Univerzitetki klinički centar Tuzla”, rekao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

On je dodao da su zasad detalji incidenta i motiv napada nepoznati.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla su kazali za “Nezavisne” da je N.Ć. (60) te A.M. (62) pružena ljekarska pomoć i da su hospitalizirane na Klinici za neurohirurgiju sa teškim povredama.

Motivi i razlozi napada bit će poznati nakon uviđaja i saslušanja privedenog profesora, nakon čega će se znati koje krivično djelo će mu biti stavljeno na teret, rečeno nam je iz MUP-a TK.

Inače, ovo je drugi dan zaredom da policija ulazi u tuzlanske škole.

Podsjećamo, jučer je uhapšen profesor Srednje rudarske škole zbog primanja mita.

Javnost je zgrožena ovim dešavanjima u obrazovnim ustanovama, što je podijelila i u komentarima na društvenim mrežama.

“Ako se tako ponašaju prosvjetni radnici, kako li i čemu onda uče našu djecu”, stoji u jednom od komentara.

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime