Privredne komore RS i FBiH potvrdile učešće na Biznis forumu Brčko distrikta

Direktor 1. Biznis foruma Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i glavni koordinator Vlade Distrikta Damir Bulčević razgovarao je s predstavnicima privrednih komora Republike Srpske i Federacije BiH te im prezentovao plan predstojećeg Biznis foruma.

Obje privredne komore potvrdile su svoje učešće na ovom događaju zajedno s delegacijama privrednika koji su njihovi članovi. Kako je istaknuto, smatraju da je Biznis forum pravo mjesto za predstavljanje potencijala razvoja Brčko distrikta BiH.

- Reklama -

„Drago mi je da će Brčko distrikt Bosne i Hercegovine biti mjesto koje će u toku prvog Biznis foruma spojiti diplomatiju, ekonomiju i praksu skoro svih relevantnih faktora u BiH kada je u pitanju razvoj privrede i privlačenje novih investicija“, rekao je Damir Bulčević.

Organizator Biznis foruma je Vlada Brčko distrikta BiH, a biće organizovan u pet panela, i to na sljedeće teme: lokalni i ekonomski razvoj, privreda, poljoprivreda, saobraćaj i turizam te obrazovanje i mladi.

Glavna tema Biznis foruma je „Novi ciklus razvoja Brčko distrikta BiH“.

Sva zainteresovana pravna i fizička lica koja žele da učestvuju u radu 1. Biznis foruma Brčko distrikta BiH mogu da se prijave putem sljedećeg linka: http://econforbd.com/registracija/index.php. Prijave traju do 31. oktobra.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime