Privredne komore RS i FBiH potvrdile učešće na Biznis forumu Brčko distrikta

Direktor 1. Biznis foruma Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i glavni koordinator Vlade Distrikta Damir Bulčević razgovarao je s predstavnicima privrednih komora Republike Srpske i Federacije BiH te im prezentovao plan predstojećeg Biznis foruma.

Obje privredne komore potvrdile su svoje učešće na ovom događaju zajedno s delegacijama privrednika koji su njihovi članovi. Kako je istaknuto, smatraju da je Biznis forum pravo mjesto za predstavljanje potencijala razvoja Brčko distrikta BiH.

„Drago mi je da će Brčko distrikt Bosne i Hercegovine biti mjesto koje će u toku prvog Biznis foruma spojiti diplomatiju, ekonomiju i praksu skoro svih relevantnih faktora u BiH kada je u pitanju razvoj privrede i privlačenje novih investicija“, rekao je Damir Bulčević.

Organizator Biznis foruma je Vlada Brčko distrikta BiH, a biće organizovan u pet panela, i to na sljedeće teme: lokalni i ekonomski razvoj, privreda, poljoprivreda, saobraćaj i turizam te obrazovanje i mladi.

Glavna tema Biznis foruma je „Novi ciklus razvoja Brčko distrikta BiH“.

Sva zainteresovana pravna i fizička lica koja žele da učestvuju u radu 1. Biznis foruma Brčko distrikta BiH mogu da se prijave putem sljedećeg linka: http://econforbd.com/registracija/index.php. Prijave traju do 31. oktobra.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime