spot_img
spot_img

Приједорски полицијски начелник убијен годину пред пензију

spot_img
spot_img

Начелник Сектора крим-полиције ПУ Приједор Раденко Башић убијен је само годину дана прије одласка у заслужену пензију.

Саопштено је то на Фејсбук страници МУП-а Српске, гдје се додаје да су са шоком и невјерицом примили вијест да је њихов колега брутално убијен у приједорском насељу Пећани. Остали су, истичу, без колеге, пријатеља и великог човјека.

Башић је своју полицијску каријеру започео још прије 29 година као полицајац у Полицијској станици Козарац. У рату је, додаје се, био припадник Чете посебне јединице полиције СЈБ-ЦЈБ Приједор, те је као учесник ратних дешавања био и рањен на Крупском ратишту.

“Био је ратни-војни инвалид девете категорије и борац прве категорије. Свој рад наставио је 1993. године у Полицијској станици Приједор 2, а од 2004. године био је распоређен на мјесто замјеника командира у Полицијској станици Приједор 2, те од децембра, исте године, на радно мјесто инспектора криминалистичке полиције у Групи за спречавање производње и промета опојних дрога у Одсјеку криминалистичке полиције. Кратко вријеме, од 2008. године, био је инспектор у Полицијској станици Приједор 1, а потом и замјеник командира”, наводи се у саопштењу.

На мјесто начелника Одјељења за општи криминалитет распоређен је 2019. године, а наредне године на мјесто начелника Сектора криминалистичке полиције.

“Раденко је убијен само годину дана прије одласка у заслужену пензију, током своје свакодневне шетње од куће до радног мјеста. Овај пут, његова канцеларија остала је празна. Иза њега остала је ожалошћена супруга и два малољетна сина. Колеге и пријатељи, остали су ожалошћени због губитка колеге који је поштено и часно обављао свој посао и био за примјер сваком полицијском службенику. Искрено саучешће породици Башић! Нека му је вјечна слава!”, истакнуто је на Фејсбук страници МУП-а Српске.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img