spot_img
spot_img

Претреси и у Брчком: Терете се за све могуће криминалне активности

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту (Сипа) БиХ данас су на подручју Требиња, Фоче, Брчко дистрикта и Мостара извршили претрес на седам локација и ухапсили четири особе због сумње да су починила више различитих кривичних дјела.

Особе ухапшене у оперативној акцији осумњичена су за кривична дјела организовани криминал, неовлаштени промет дрогама, неовлаштен промет оружјем и војном опремом, те производима двојне намјене и прање новца, припремање кривичног дјела у вези са кривичним дјелом убиство, те фалсификовање докумената.

Активности реализују у оквиру предмета отворених у Тужилаштву БиХ након дешифровања криптованих апликација које су припадници организованих криминалних група у региону користили као средство комуникације, саопштено је из Сипе.

Током претреса стамбених објеката, лица и покретних ствари откривени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку – мобилни телефони са припадајућим СИМ картицама, лаптопи, рачунари и одређена документација.

Акција је реализована према наредби Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, Министарством унутрашњих послова (МУП)Републике Српске, Полицијом Брчко дистрикта и МУП-ом Херцеговачко-неретванског кантона, наведено је у саопштењу.

Ухапшени ће након криминалистичке обраде у просторијама Сипе бити предати поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img