spot_img
spot_img

Претреси и у Брчком: СИПА хапси због кријумчарења миграната

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Полицијски службеници Граничне полиције БиХ, у оквиру оперативне акције “Boat“, претресају 11 локација на подручју Зворника, Бијељине, Калесије и Брчког, које користе 11 особа осумњичених за кријумчарење миграната. У склопу акције ухапшено је неколико особа, међу којима је и један полицијски службеник Граничне полиције БиХ.

Они су осумњичени да су организовано из Србије у БиХ кријумчарили незаконите мигранте афроазијског поријекла, с намјером да мигранти буду даље прокријумчарени према државама Европске уније. Осим тога, они се сумњиче и за организовано кријумчарење живе стоке и текстилне робе.

“Наведене активности се проводе под надзором Тужилаштва БиХ, а по наредбама Суда БиХ, због постојања основа сумње да су осумњичене особе, држављани БиХ, као чланови органнизоване скупине, починиле кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела, а у вези с кривичним дјелом кријумчарење људи злоупотреба службеног положаја или овлаштења”, саопштено је из Граничне полиција БиХ.

Провођењем мјера и радњи, Гранична полиција БиХ је утврдила да постоје основе сумње да су чланови организоване криминалне групе прокријумчарили преко 100 незаконитих миграната, већи број живе стоке и већу количину текстилне робе, чиме би прибавили већу протуправну имовинску корист, наносећи штету буџету БиХ.

Током претреса су пронађени и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку те новац који потиче из обављања кривичног дјела.

“Уз предмет који могу послужити као доказ у кривичном поступку, пронађени су и други предмети који упућују на обављање другог кривичног дјела, током чега је привремено одузет један пиштољ. Одређени број особа је лишен слободе, међу којима је и један полицијски службеник Граничне полиције БиХ, распоређен у Јединици граничне полиције Зворник, на радном мјесту вође сектора”, саопштено је из Граничне полиције.

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић истакнуо је да се припадници ГПБиХ устрајно и успјешно боре против свих облика криминала.

“Уз интензивну борбу против незаконитих миграција, све вријеме проводимо активности спрјечавања прекограничног криминала, с посебним нагласком на борбу против злоупотребе службеног положаја и несавјесног рада у служби. Устрајни смо у томе да покажемо нашу опредијељеност у борби против сваког облика криминала и незаконитог понашања, између осталог, и у властитим редовима. Овом успјешном оперативном акцијом још једанпут смо показали да Гранична полиција располаже значајним бројем професионалаца и полицијских службеника који су спремни испунити најсложеније задатке, а они који својим непрофесионалним и незаконитим понашањем чине казнена дјела, а и нарушавају углед Граничне полиције БиХ, сносиће одговорност и против истих ће бити подузете све могуће мјере и санкције, као што је учињено и наведеном акцијом”, казао је Галић.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img