spot_img
spot_img

Преминуо са 70 хиљада марака – појавили се насљедници

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Био је образован, начитан, али је живио сам, скромним животом, казали су мјештани дервентског насеља Луг, који су се опростили од суграђанина Јове Ћулибрка (69), чија смрт је изазвала пометњу јер је у његовој болничкој постељи пронађено око 70.000 КМ.

Иако га нико од чланова фамилије није посјећивао током болесничких дана нити је он оставио нечији контакт, данас се на сахрани појавила родбина, која је тврдила да није тачно да нема породицу, мада комшије говоре да га нису обилазили.

“Он је био инжењер, од њега се стварно могла чути нека паметна ријеч, али се био опустио, када мало алкохол преузме… Прије три-четири године је ишао у Приједор, у неки рудник, нешто је био кратко, неколико мјесеци радио. Након тога се вратио. Не можеш вјеровати да тако образован човјек таквим животом живи”, прича комшиница Мара Сибинчић.

Живио је, кажу комшије, у неусловном објекту, који је више личио на гаражу него на кућу, у којем је у посљедње вријеме била искључена струја, а издржавао се од рада у сусједству, помажући комшијама.

“Када је требало косити, он мени покоси, ја њему платим, направити држалицу за лопату, мотику, виле, било шта, то је он радио”, каже Анђа Марас.

Додаје да је Ћулибрк у Дервенту дошао 1995. из Босанског Петровца.

“Ту у продавници су му давали стари хљеб, онај поврат, и новине. Сваки дан је новине читао. Једне донесе, прочита, па врати, дају му друге”, присјећа се Мара Сибинчић.

До прије коју годину живио је с мајком, причају комшије, а након њене смрти био је потпуно сам, али је у разговору помињао да има полубрата по оцу, који га наводно није посјећивао.

“Никада никог нисам виђала, он је причао да има полубрата и од тетке синове, то рачунају као браћу. Понекад су му само навраћали ови што возе балване из Петровца, ваљда комшије”, наводи Марасова.

Пред кућом у којој је живио затекли смо родбину, која нам није дозволила улазак у двориште, поручујући да није тачна информација коју су објавили медији да Ћулибрк није имао породицу.

“Не желимо ваше присуство овдје. Ми смо се запрепастили када смо чули у медијима да је објављено да он нема породицу. Како нема? Ево нас. Не можете фотографисати, јер ћемо и ми фотографисати вас, да се зна да сте били овдје”, поручио је један члан породице, који је рекао да ће тужити и болницу и медије.

Како сазнајемо, добојска болница успјела је да ступи у контакт са Ћулибрковим полубратом, а у дервентском Центру за социјални рад нам је речено да они не организују његову сахрану, иако су по службеној дужности преузели тијело преминулог. Додају да су се појавили чланови породице, полубрат и рођаци.

Новац који је пронађен код покојника могао би завршити у дервентском Основном суду, који би требало да спроведе оставинску расправу или да овласти неког од нотара да обави тај посао.

Управо износ новца у разним валутама, маркама, еврима и динарима, све заједно око 70.000 КМ, највише интригира јавност, која се пита зашто је Ћулибрк живио тако скромним животом, а имао новца.

“Он је говорио да има неки стан, неко насљедство, можда је то сада продао. Толике паре имати, а да живи тешко, не знам”, каже Мара Сибинчић.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img