Preminula žena iz Živinica koja je bila zaražena koronavirusom

Prvozaražena starija ženska osoba iz klastera u Živinicama, kod koje je bio potvrđen koronavirus, danas je preminula u izolatoriju Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Ova informacija je potvrđena iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, iz kojeg su kazali da je pacijentica preminula u prijepodnevnim satima.

“U UKC Tuzla je bila primljena zbog komplikacije osnovnog oboljenja, a naknadnim testiranjem po protokolu je utvrđeno da je pozitivna na COVID-19”, naveli su iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.

Njen pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je 15. maja ove godine, a sve vrijeme je u izolatoriju Klinike za zarazne bolesti u Tuzli bila s teškom kliničkom slikom.

Nedugo nakon njene hospitalizacije testiranju su podvrgnuta i njena dva sina kod kojih je također utvrđeno prisustvo SARS-CoV-2 virusa.

Oni se nalaze u kućnoj izolaciji, kao i još pet osoba koje pripadaju klasteru u Živinicama u kojem do danas nije utvrđen nulti pacijent.

Inače, od početka epidemije krajem marta do danas u Tuzlanskom kantonu su preminule tri ženske osobe kod kojih je bila potvrđena zaraza koronavirusom.

U ovom trenutku u Tuzlanskom kantonu na SARS-CoV-2 pozitivno je devet osoba. Sada je sedam iz Živinica, dok je po jedna osoba iz Gradačca i Tuzle.

Posljednji slučaj je otkriven danas i riječ je o 34-godišnjem muškarcu iz Tuzle koji se 14. maja ove godine u našu zemlju vratio iz Saudijske Arabije.

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime