spot_img

“Premier” zatvara kladionice u RS: Gasimo 230 radnih mjesta

Published:

spot_img

Nakon što je Narodna skupštine RS sinoć usvojila Zakon o igrama na sreću, iz sportske kladionice “Premier” najavili su zatvaranje poslovnica u Republici Srpskoj.

– Nažalost, Narodna skupština RS upravo je usvojila Zakon o igrama na sreću, koji “Premier” kladionici onemogućava daljnji rad u Republici Srpskoj. Nakon 10 godina legalnog rada, poštovanja zakona, poštovanja radnika, klijenata i dobavljača, primorani smo ugasiti poslovanje… Ovo za nas znači samo jedno – ZATVARANJE – napisao je Toni Boras, službenik za odnose sa javnošću “Premier” kladionice, na društvenoj mreži Fejsbuk.

Boras kaže da je firma koja upravlja ”Premier” kladionicama u Republici Srpskoj u feburaru predala završni račun “na kojem je evidentirano preko 10 miliona KM dobiti”, ali objašnjava i da kladionice neće biti zatvorene odmah sutra.

– Zbog velike infrastrukture, prevoza materijala i tehnike iz velikog broja poslovnica, raskida ugovora o radu i najmu, to je proces koji će trajati sljedećih par mjeseci i ići će sektor po sektor i najvjerojatnije uskoro početi od Banjaluke – poručeno je na Fejsbuk grupi koju mahom čine radnice ”Premier” kladionica.

Boras je optužio poslanike da su usvojili “kriminalni, lopovski zakon” i da je vladajuća elita svjesno i namjerno uništila legalne firme i posao namjestila svojim ”jatacima”.

– Nakon 10 godina rada, uplaćenih više od 100 miliona maraka u budžet, mi Republiku Srpsku napuštamo, gasimo 230 radnih mjesta i odlazimo tražiti neku razumniju zemlju, bolje mjesto za rad i razvijanje posla. Što reći nego sretno svima, ako u ovoj zemlji uhljeba i lopova više uopšte ima sreće. Sljedeća na redu je Federacija i moramo biti još jači, glasniji i još više ujedinjeni u borbi za naša prava -‘ zaključio je Boras.

U ponedjeljak kada su poslovnice kladionica u Srpskoj bile zatvorene kako bi se pokazalo nezadovoljstvo zbog prijedloga novog zakona, Toni Boras je najavio ovaj scenario – ako zakon bude usvojen najveće kladionice će prekinuti poslovanje u RS. Naveo je da su to kladionice “Wwin”, “Bet Live”, “Mozzart”, “Premier”, “Meridian”…

Slično su rekli i predstavnici kladionice “Mozzart”. Iz “Williams” kladionica saopšteno je da se novim zakonom u Republici Srpskoj u kladioničarskim poslovnicama zabranjuju uplate i isplate za internet igre, zbog čega će, kako kažu, najviše štete pretrpjeti radnici u poslovnicama i iznajmljivači prostora.

Podsjećamo, obrazlažući ovaj zakon ministar finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je njegov cilj unapređenje sistema igara na sreću u Srpskoj, posebno unapređenje nadzora u ovoj oblasti, a samim tim i povećanje budžetskih prihoda u ovoj godini za 30 miliona KM. Ona je dodala da već u narednoj godini prihod od igara na sreću može iznositi 60 miliona KM.

(mondo.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img