spot_img
spot_img

“Правда за Едина” у Бијељини: Траже доживотну казну затвора у БиХ

spot_img
spot_img
spot_img

Група грађана “Правда за Едина” у Бијељини је организовала потписивање петиције којом траже увођење доживотног затвора у БиХ.

Ову петицију су покренули пријатељи и отац убијеног Едина Зејћировића из Челића. У наредним данима проћи ће свим градовима Босне и Херцеговина како би поручили да монструозне убице не могу проћи некажњене.

“Циљ ове петиције је да пробудимо свијест грађана да се трагедија која се десила мом сину и мојој породици, овакав злочин учињен према једном животу ником више и никад не деси”, поручио је отац убијеног 30-годишњег Едина Зејћировића. Тражи измјену Кривичног закона и да се овакви монструозни злочини најстрожије казне.

“Да нам дају подршку нама као породици и себи који имају дјецу, која расту у овој земљи, да покушамо промијенити казнене законе у нашој земљи, да се овакви случајеви што више осуђују са већим годинама затвора, јер сада су мизерне казне”, каже Енвер Зејћировић, отац убијеног Едина.

Зејћировић каже да је у контакту са Тужилаштвом у Брчком и да је добио увјеравања да ће половином марта завршити са истрагом, да би се покренуо процес суђења.

“Често ме питају шта бих поручио правосуђу, хоћу да вјерујем да ће то они урадити како треба. Ово што се десило то сигурно се не смије заборавити и гурнути под тепих”, каже Енвер Зејћировић, отац убијеног Едина.

Да би дошло до промјене Кривичног закона потребна је и политичка воља, тако да ће потписи грађана бити прослијеђени Скупштини Брчко дистрикта, парламентима БиХ, Републике Српске и Федерације.

Све више грађана дају подршку. Формирана је и група “Правда за Едина”.

“За овакве злочине немају шансе да изађу на слободу. Да им се стане у крај и да они буду примјер осталим који имају на уму да ураде овако нешто да знају да не смију да то ураде, да ће добити огромну казну, 45 година”, каже Марко Куртума, пријатељ убијеног Едина.

“Сви су га знали по његовој доброти. Остала је кћерка иза њега од шест година и то јако боли. И ја сам мајка, имам дијете ја не знам ко хода поред нас, да ли је то убица, монструм, педофил. И за њих нема казне, да се само уведе доживотна казна”, каже Амела Ћумуровић, пријатељ убијеног Едина.

Основни суд Брчко дистрикта почетком јануара је за још два мјесеца продужио притвор осумњиченима за отмицу и звјерско убиство 30-годишњег Едина Зејћировића, које се догодило 17. новембра прошле године. У притвору су Суан Халиловић, Нихад Хукић, Сувад Дједовић и Самид Шабановић.

Најшокантније у цијелом овом случају је да су починиоци овог гнусног дјела посљедње тренутке живота своје жртве снимали мобилним телефоном. На снимку се приказује садистичко иживљавање, физичко и вербално злостављање младића.

 

 

 

(rtvbn.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img