spot_img
spot_img

Позната имена свих ХДЗ-ових министара и замјеника у Савјету министара

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Актуелни министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда, као и тренутни министар правде БиХ Јосип Грубеша и у овом мандату задржаће се на истим позицијама у Савјету министара.

Према информацијама “Вечерњег листа”, ХДЗ БиХ ће за министарку цивилних послова БиХ предложити Анкицу Гудељевић, некадашњу амбасадорку БиХ у Берлину коју је опозвао Жељко Комшић након преузимања дужности члана Предсједништва БиХ.

ХДЗ БиХ ће свој кадар поставити и на три позиције замјеника министара.

Актуелни замјеник министра спољњих послова БиХ Јосип Бркић ће остати ће на истој позицији, док ће досадашњи замјеник министра безбиједности БиХ Мијо Крешић бити именован за замјеника министра одбране БиХ.

Иначе, Крешић је на прошлогодишњим изборима добио мандат у Представничком дому Парламента ФБиХ, што значи да ће се након именовања у Савјету министара морати повући са законодавне функције, преноси Клиx.

За замјеницу министра спољње трговине и економских односа БиХ биће именована чланица Предсједништва ХНС-а БиХ и почасна предсједница ХСС-а БиХ Љиљана Ловрић. Она је у актуелном мандату обнашала дужност шефице кабинета замјеника министра спољње трговине и економских односа БиХ.

Што се тиче других министарстава, већ је познато да ће за новог министра спољње трговине и економских односа БиХ бити именован Сташа Кошарац из СНСД-а, а да ће за новог министра промета и комуникација БиХ бити постављен Војин Митровић, такође функционер СНСД-а.

Остаје непознато ко ће у наредном периоду обнашати дужност министра за људска права и избјеглице БиХ.

СНСД је у Савјету министара БиХ добио позиције замјеника министара у Министарству одбране БиХ, Министарству безбиједности БиХ и Министарству цивилних послова БиХ.

Нова министрица спољњих послова БиХ биће Бисера Турковић из СДА, док ће нови министар одбране БиХ бити Сифет Поџић из ДФ-а.

Позиција министра безбиједности БиХ припала је СББ-у, који ће данас на органима странке одлучити да ће нови министар безбиједности БиХ бити Фахрудин Радончић или Исмир Јуско.

Ове три странке подијелиће мјеста замјеника министара у Министарству правде БиХ, Министарству финансија и трезора БиХ, Министарству за људска права и избјеглице БиХ и Министарству промета и комуникација БиХ.

 

 

 

(vecernji.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img