Потврђена оптужница против бијељинског бизнисмена Драгана Нешковића - nula49.com
spot_img
spot_img

Потврђена оптужница против бијељинског бизнисмена Драгана Нешковића

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Основни суд у Бијељини потврдио је оптужницу против бијељинског бизнисмена Драгана Нешковића, која га терети да је на раду злостављао Бијељинца Небојшу Чвргића.

Нешковић је оптужен да је то урадио 13. августа прошле године у Бијељини, Улица Сремска, на бензинској пумпи његоaвог предузећа “Нешковић”, гдје је у угоститељском објекту у саставу пумпе сједио за столом заједно са директором фирме Јовицом Вучковићем.

“У моменту када је на позив Вучковића њиховом столу пришао радник истог предузећа Чвргић, који је био на пробном раду, и на питање Вучковића ‘зашто ниси сипао гориво муштерији’, рекао је да пиштољ за сипање горива није поправљен, а осумњичени је обраћајући се Чвргићу повишеним тоном рекао ‘немаш шта мени да причаш'”, наводи се у оптужници.

Како се додаје, када је након тих ријечи Чвргић кренуо да изађе из угоститељског објекта, осумњичени је обраћајући се Чвргићу повишеним тоном говорио да стане.

“Пошто се Чвргић није зауставио, осумњичени је узео са стола стаклену чашу и замахнувши из руке бацио у правцу Чвргића, која је пала крај Чвргићевих ногу и разбила се, а дио стакла је ударио у ногу Чвргића”, истиче се у оптужници.

Након тога је Чвргић, како се додаје, стао, а осумњичени му је пришао.

“Ухватио га је руком за мајицу и за њу вукао, рекавши Чвргићу ‘нећеш у мојој мајици, скидај је’, након чега је Чвргић скинуо мајицу и дао му, а осумњичени је након тога Чвргићу рекао: ‘Марш одавде’, што је код Чвргића произвело осјећај страха, немоћи, понижења и нарушавања душевног здравља”, наведено је у оптужници.

Подсјетимо, како се у пријави против Нешковића наводи, радник је, неспорно, радио за фирму “Нешковић”, али није био пријављен, нити је с њим закључен уговор о раду.

Да је Чвргић био у праву, утврдила је инспекција. Како нам је потврђено из Инспектората, републичка инспекција рада извршила је у септембру прошле године контролу код послодавца “Нешковић” д.о.о Бијељина ради утврђивања радно-правног статуса радника Небојше Чвргића.

“Контролом је утврђено да послодавац са именованим радником није закључио уговор о раду, нити га је пријавио у Јединствени систем регистрације, контроле и наплате доприноса, као и да не води уредно евиденцију о дневној присутности радника на раду. Због утврђених неправилности инспектор је изрекао новчану казну правном лицу у износу од 7.000 КМ и одговорном лицу у правном лицу у износу од 700 КМ”, речено је раније из Инспектората Српске за “Независне новине”.

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img