spot_img
spot_img

Potvrđena optužnica protiv policajke MUP-a TK

Published:

spot_img

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv policijske službenice MUP-a Tuzlanskog kantona zbog osnovane sumnje da je nedavno na pijaci Arizona u distriktu Brčko počinila krivično djelo krađe.

Optužena A.B. (33) iz Lukavca tereti se da je 2. decembra prošle godine na pijaci Arizona u mjestu Porebrice s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi iz jednog prodajnog objekta oduzela za sebe odjevni artikal vrijedan 1.200 KM. Ona je, kako se navodi u optužnici, iz jednog butika sa izložbene lutke skinula i oduzela za sebe bundu navedene vrijednosti, za koju je oštetila vlasnika O.H.

Nakon podizanja, optužnica protiv policijske službenice kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlene u jednoj policijskoj stanici u Tuzli, je u daljem toku krivičnog postupka potvrđena pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH.

Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img