spot_img
spot_img

Потресна фотографија из Требиња, пацијент у дворишту примао инфузију

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Стање у којем се налази здравствени систем у Босни и Херцеговини је веома лоше, а њега најбоље илуструју примјери као што је онај из Требиња, гдје је пацијент у дворишту здравствене установе примао инфузију.

“На слици је мој пријатељ. Данима се бори с високом температуром, а има и упалу плућа. Овако је данас примио терапију. Док властодршци балахају, граде виле и базене, расипају срамне тендере, народ се овако лијечи”, написао је уз објављену фотографију Душко Миљановић из Требиња.

Да је фотографија вјеродостојна касније је потврдила Бранка Драшковић, директорица Дома здравља Требиње, те да служи на понос тамошњим здравственим радницима који не бирају услове и број пацијената, већ раде с оним што имају.

О стању у којем се налази наше здравство говоре и стални вапаји власти, као и здравствених радника. Тако је данас министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић поручио да су, у борби против коронавируса, врло значајни солидарност и колективитет установа те републичке и локалне власти, као и појединци који сарађују за добробит пацијената.

“Ово је изазовно вријеме у којем тражимо како на најбољи начин да одговоримо коронавирус и ковид обољењу које је толико непредвидиво, као што кажу клиничари и љекари свих специјалности с примарног и секундарног нивоа, да је исход инфекције неизвјестан и да може да се развија тако брзо да у тренутку када се пацијент јави љекару потребна му је инвазивна или неинвазивна респираторна подршка”, изјавио је Шеранић новинарима у Добоју.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img