Potraga za dječakom bezuspješna: Bosna previše mutna da se nastavi traganje

Nakon višesatne bezuspješne akcije obustavljena je potraga za šestogodišnjim dječakom koji je danas upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča, potvrđeno je iz GSS-a Žepče, a prenose federalni portali.

U potragu su bili uključeni pripadnici Službi za spašavanje na vodi i pod vodom CZ ZDK , GSS-a, jedinice za podršku MUP ZDK, vatrogasci, policajci, strukture općinske CZ Žepče i brojni mještani

- Reklama -

“Pregledali smo cijeli tok Mračajske rijeke, i pretraženo je još nekih 50 metara Bosne, odnosno dio gdje se Mračajska rijeka uljeva u Bosnu. Sigurni smo da nije u toj rijeci, šanse su velike da je u Bosni. Međutim, Bosna je sada već prevelika i mutna, a ide noć i najavljuju kišu, tako da smo za danas potragu završili. Jedino ako bi se smanjila Bosna za nekih pola metra moglo bi se ponovo izaći i tražiti”, kazao je Toni Matijević iz GSS-a Žepče, dodavši da će potraga biti nastavljena sutra.

Bicikl ovog dječaka je pronađen nekoliko stotina metara od mjesta gdje je dječak upao u potok, ali njemu nema ni traga.

Inače, dječak je vozeći bicikl po drvenom mostu ispred kuće izgubio ravnotežu i upao u nabujali potok.

Njegova majka odmah je skočila za njim u namjeri da ga spasi iz vodene bujice, međutim, voda je bila prejaka te ona nije uspjela u svojim namjerama.

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime