spot_img
spot_img

Потписани откази: Дом здравља у Живиницама остаје без доктора

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Љекари који се налазе у Струковном синдикату доктора медицине и стоматологије широм Тузланског кантона од јутрос потписују индивидуалне отказе који ће у протоколе здравствених установа у којима су запослени бити упућени у наредним данима.

Тачно у 13 сати отказе су потписали скоро сви доктори и стоматолози који су запослени у Дому здравља у Живиницама што је створило панику међу пацијентима који се лијече на подручју ове опћине. Од њих нешто више од 90, отказ је потписао 61 доктор и стоматолог. Али, ово није коначна цифра, с обзиром да остали пристижу и путем поште од оних доктора и стоматолога који се тренутно налазе на годишњем одмору.

Поручују да времена више за чекање нема те да на овакав начин бране част љекарске струке коју је нарушила Влада Тузланског кантона.

Став љекара је јасан. Од Кантоналне владе захтјевају репрезентативност у овом кантону те потписивање засебног колективног уговора.

Подсјећамо, доктори окупљени у Синдикату доктора медицине и стоматологије јутрос су у Тузланском кантону почели са потписивањем отказа који ће у наредним данима и правно бити озваничени.

Чланови Струковног синдиката доктора медицине и стоматологије ТК на потписивање индивидуалних отказа одлучили су се јер још увијек нису добили репрезентативност у овом кантону, као ни колективни уговор на којем према Влади ТК инсистирају већ више од пола године.

У више наврата доктори су поручили да се не боре за плате, већ за достојанство струке.

 

 

 

 

 

(tuzlanski.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img