Potpisani otkazi: Dom zdravlja u Živinicama ostaje bez doktora

Ljekari koji se nalaze u Strukovnom sindikatu doktora medicine i stomatologije širom Tuzlanskog kantona od jutros potpisuju individualne otkaze koji će u protokole zdravstvenih ustanova u kojima su zaposleni biti upućeni u narednim danima.

Tačno u 13 sati otkaze su potpisali skoro svi doktori i stomatolozi koji su zaposleni u Domu zdravlja u Živinicama što je stvorilo paniku među pacijentima koji se liječe na području ove općine. Od njih nešto više od 90, otkaz je potpisao 61 doktor i stomatolog. Ali, ovo nije konačna cifra, s obzirom da ostali pristižu i putem pošte od onih doktora i stomatologa koji se trenutno nalaze na godišnjem odmoru.

- Reklama -

Poručuju da vremena više za čekanje nema te da na ovakav način brane čast ljekarske struke koju je narušila Vlada Tuzlanskog kantona.

Stav ljekara je jasan. Od Kantonalne vlade zahtjevaju reprezentativnost u ovom kantonu te potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora.

Podsjećamo, doktori okupljeni u Sindikatu doktora medicine i stomatologije jutros su u Tuzlanskom kantonu počeli sa potpisivanjem otkaza koji će u narednim danima i pravno biti ozvaničeni.

Članovi Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije TK na potpisivanje individualnih otkaza odlučili su se jer još uvijek nisu dobili reprezentativnost u ovom kantonu, kao ni kolektivni ugovor na kojem prema Vladi TK insistiraju već više od pola godine.

U više navrata doktori su poručili da se ne bore za plate, već za dostojanstvo struke.

 

 

 

 

 

(tuzlanski.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime