spot_img
spot_img

Потопљен објект фирме Месер, јединог добављача медицинског кисеоника у БиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Бројни објекти поплављени су данас у сарајевском насељу Рајловац, а спасиоци су чамцима евакуисали упосленике и друге грађане који су се затекли у тим објектима.

Забрињава информација да се међу поплављеним објектима налази и онај компаније Месер, која је једини лиценцирани произвођач и добављач медицинског кисеоника у Босни и Херцеговини.

Подсјетимо да је потрошња медицинског кисика повећана у посљедње вријеме због пандемије коронавируса, односно због чињенице да многи пацијенти требају подршку при дисању.

Сазнајемо да су мединцинске установе већ контактирале компанију распитујући се о претрпљеној штети.

Директор Месера Авдо Дедић казао је за ТВСА да је сва опрема потопљена, укључујући пумпе и моторе, али да су радници на сигурном.

Додао је да немају систем одбане те да је “све у Божијим рукама”.

Говорећи о снабдијевању медицинским кисеоником, он је казао да ће болнице које имају централно напајање бити у нешто повољнијем положају, односно да ће им се моћи испоручити кисик “ако не дође до логистичких поремећаја”.

“Што се тиче испоруке у боцама, наша пунионица је потпуно потопљена. Тражимо локације које би могле испунити наше захтјеве. Написат ћемо допис да нам се да привремена дозвола за пуњење боца на двије локције у Зеници и Мостару, док не вратимо нашу пунионицу у нормално стање”, рекао је Дедић.

Поред Месера поплављени су и објекти Робота, Херцеговиналијека и многи други. Радници су уз помоћ припадника ФУЦЗ-а евакуисани на сигурно.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img