spot_img
spot_img

Породица Јашаревић из Мостара сачувала иконе и вратила их православној цркви

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поводом православног Божића и Нове године муслиманска породица Јашаревић из Мостара је уручила мостарским православним свештеницима двије старе иконе које су спашене и сачуване приликом разарања Саборне и Старе цркве у Мостару.

Уз захвалу на гести хуманости и комшијске солидарности из Српске православне епархије захумско-херцеговачке и приморске истичу да се ради о вриједним иконама Пресвете Богородице и Светог великомученика Георгија, јавила је Кликс.

Породица Јашаревић живи у мостарском насељу Бранковац.

Домаћин ове породице, покојни Рамиз Јашаревић, ове иконе чувао је од прошлог рата, а иконе је намјеравао предати приликом свечаног освећења Саборне цркве у Мостару. Међутим, Рамиз је ове године преминуо.

-Његова супруга Јасна и син Неџад Јашаревић одлучили су, овај људски и хумани гест обавити поводом завршетка грађевинских радова на цркви и на тај начин честитати мостарским свештеницима предстојеће божићне и новогодишње празнике. Нека драги Бог благослови и награди сваког доброг човјека у овој породици – поручили су из Братства цркве мостарске.

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img