Popović: Ubrzati protok robe preko granice

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović rekao je da je hitno potrebno formirati zajedničke timove za pregovore sa susjednim zemljama radi ubrzanja protoka robe preko granice.

Popović je rekao da je Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske na sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije predložilo zaključak kojim se to traži od Savjeta ministara.

Nakon sjednice Štaba, Popović je rekao da je Štab, na prijedlog Ministarstva, usvojio zaključak kojim traži od Uprave za indirektno oporezivanje BiH da se obezbijedi rad carine i pratećih inspekcija svih 24 časa na graničnim prelazima.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci naveo da je Ministarstvo intervenisalo radi izmjene zaključka o kretanju tokom policijskog časa od 20.00 do 5.00 časova za domaće i strane prevoznike za vrijeme vanredne situacije.

Popović je rekao da se zajedno sa nadležnim organima BiH u kontinuitetu pokušava riješiti pitanje bilateralnog prevoza sa Srbijom kako bi se izbjeglo čekanje na granici, te da se pokušava naći rješenje i sa Hrvatskom.

– Svakodnevno smo u kontaktu sa prevoznicima i danas smo imali sastanak sa predstavnicima Udruženja prevoznika Republike Srpske i Privredne komore Republike Srpske i kontinuitetu predlažemo nova riješenja kako bi se olakšao protok robe preko graničnog prelaza Gradiška, Šamac i Rača – istakao je Popović.

On je rekao da resorno ministarstvo ima stalne kontakte sa prevoznicima u međunarodnom transportu stvari iz Republike Srpske.

Popović je podsjetio da je Republički štab za vanredne situacije na prijedlog Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske usvojio obrazac potvrde o angažovanju vozača čime je jasnije definisano njihovo ponašanje kada je riječ o izolaciji.

 

 

 

(rtrs.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime