spot_img
spot_img

Полиција за псе у Бањалуци имала 112 интервенција

spot_img
spot_img

Град је у склопу Одјељења за инспекцијске послове и Комуналну полицију средином августа добио Полицију за псе, која се свакодневно бави питањима која се односе на ове животиње у највећем граду Српске.

Како су потврдили из Одјељења за “Независне новине”, Полиција за псе је од формирана до сада, тачније за мјесец и по, имала укупно 112 интервенција.

“Висина казне која се изриче власнику за непоштовање законских обавеза јесте 100 КМ”, истакли су из Одјељења.

Додају да Полиција за псе има неколико надлежности, а између осталог, то су контрола животних услова власничких паса, чиповање, вакцинација против бјеснила те шетње љубимаца уз надзор.

“У скоријем периоду, Полиција за псе ће бити фокусирана на провјере да ли су пси чиповани на територији града, што је и обавеза власника паса”, казали су они.

Полиција за псе, како они наводе, излази редовно на терен и дјелује по позиву суграђана.

Према њиховим ријечима, бригу о псима луталицама и даље преузима Хигијеничарска служба, а не Полиција за псе.

Подсјећамо, реализација формирања Полиције за псе остварила се како би пси имали адекватне услове за живот и боравак код својих власника, али са фокусом на безбједност суграђана.

“Све информације о раду Полиције за псе, али и пријаве проблема, могу да се добију путем бројева телефона 065/877-031 и 051/306-464”, навели су из Градске управе.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img