Policija provjerava radnika banjalučkog vrtića zbog pedofilije

Na društvenim mrežama danas se pojavila informacija da se radnik banjalučkog vrtića “Zvjezdica” dopisivao sa maloljetnicom, te tražio da mu pošalje eksplicitne fotografije.

Kako “Nezavisne” saznaju od Marije Markanović, portparola Policijske uprave Banjaluka, policija će izvršiti neophodne provjere i preduzeti sve potrebne mjere i radnje u skladu sa zakonom u vezi sa ovim slučajem.

- Reklama -

Naime, grupa Borba protiv pedofilije objavila je na Facebooku prepisku u kojoj osoba koja piše sa profila N. P. traži od “trinaestogodišnjakinje” da se slika gola.

“U toku prepiske je poslao dvije svoje trenutne slike uzastopno, tako da nema dileme. S identifikacijom lica nema neozbiljnosti”, istakli su u grupi Borba protiv pedofilije za “Nezavisne” i dodali da su slučaj prijavili nadležnim organima.

Zvanično obavještenje vrtića “Zvjezdica” prenosimo u cjelosti, uz navođenje inicijala radnika.

“Poštovani roditelji,

Učitelj N. P. je radio kod nas godinu dana, nikad nije bilo primjedbe na rad istog. Politika naše firme je takva da nikad jedna osoba ne bude sama u grupi sa djecom, baš zbog pomenutih situacija. Mi smo bili dužni da obavjestimo nadležne organe i prijavimo slučaj. Utvrdili smo da u vrtiću Zvjezdica nije bilo kriminalnih radnji. Roditelji vaspitanika mogu da budu mirni.

Za ostale radnje (prepiske na internetu) vršiće se istraga i utvrditi šta je od svega istina. Do tada Vas molimo da izuzmete svoj sud bez osnova.”

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime