spot_img
spot_img

Policija pretresa sva vozila na ulazu u Banjaluku

Published:

spot_img

Autobusi koji su krenuli organizovano ka Banjaluci, a u kojima se nalaze građani koji žele danas u 18 časova na Trgu Krajine pružiti podršku skupu “Pravda za Davida i Dženana”, zaustavljeni su van Banjaluke i nije im omogućen nastavak puta.

Na Trgu Krajine su se već počeli okupljati građani koji su ranije stigli. Očekuje se više hiljada učesnika protesta. Iako policijske snage nisu bile vidljive na ulicama, veliki broj njih je parkiran u neposrednoj blizini Trga, a inspektori u civilima su među građanima.

Kako javljaju članovi grupe “Pravda za Davida” za sada je prijavljeno da su zaustavljeni autobusi iz Novog Grada, Laktaša, Prijedora, Dabraca, Doboja, te Stanara. Putnici koji su krenuli na skup odlučili su krenuti pješke ka Banjaluci.

Službenici MUP-a RS od ranih jutarnjih časova su raspoređeni po punktovima na putevima ka Banjaluci i pretresaju autobuse, ali i putnička vozila. Na Prijedorskoj petlji na ulazu u grad su kolone vozila, a policija skoro sva vozila kontroliše.

Građanima se savjetuje da kroz naselje Lazarevo mogu izbjeći kolone vozila i doći do odredišta.

Policija legitimiše čak i putnike u gradskim prevozima.

U centru grada angažovana su i oklopna vozila MUP-a RS, a službenici nose i duge cijevi.

– Skup Pravda za Davida neće početi dok sve i jedan pripadnik ne budu na Davidovom trgu. Ići ćemo po te ljude. Imate pravo da ih kontrolišete, ali nemate pravo da ih zaustavljate. Pripadnici MUP-a RS snosite odgovornost za sve dalje postupke – rekao je Davor Dragičević.

 

 

 

 

(srpskacafe.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img