Policija Distrikta uhapsila još jednog inspektora

Brčanska Policija danas je provela akciju pod kodnim nazivom “Drvosječa” u kojoj je zbog osnovane sumnje u koruptivne radnje slobode lišen inpekor Inspektorata Vlade Distrikta.

“Osnov je dovoljno utemeljena sumnja da je šumarski inspektor inicijala D.Đ. rođen 1963. godine ostvario nezakonitu novčanu korist, a ošećeno lice je inicijala I.N. rođen 1980. godine. Inače, u toku su pretresi na više lokacija u Distriktu, koje je kao radni i životni prostor koristio osumnjičeni inspektor”, rekao je šef brčanske Policije Goran Pisić.

U posljednjih 20-ak dana brčanska Policija je privela, odnosno lišila slobode, nekoliko javno odgovornih inspektora, što uključuje i one koji su bili zaposleni u Policiji Distrikta, i to u akcijama različitih kodnih naziva.

Sve akcije su provedene i zahvaljujući pomoći i odličnoj saradnji stanovnika Distrikta sa policijom, pa Pisić poziva sve građane koji imaju informacije o koruptivnim i drugim nezakonitiim radnjama da ih prijave, kako bi mogle biti preduzete adekvatne radnje.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime