spot_img

Policajac ranio gosta, pa dobio batine

Published:

Policajac Milivoje Mićo Lizdek pucao na muškarca u kafeu na Palama tokom tučnjave. Pripadnik CJB u vrijeme sukoba nije bio na dužnosti.

Paljanska policija uhapsila je juče četiri osobe zbog tuče i pucnjave u kafe klubu “Mistik” u kojoj je ranjen Nikola Andrić, a sumnja se da je na njega pucao policajac PS Pale Milivoje Mićo Lizdek koji je u obračunu pretučen.

Obojica su prevezeni u Klinički centar Kasindo i van životne su opasnosti, dok su druga dva učesnika Dražen Andrić i Nenad Đokić sprovedeni u policiju.

– Pacijent N. A. primljen je sa prostrelnom ranom desne nadlaktice, dok je M. L. imao kontuzione povrede glave i obojica su zadržani na odjeljenju Hirurgije – rekao je portparol bolnice Dalibor Bošković.

Obračun se dogodio u ponedeljak oko dva časa iza ponoći u klubu “Mistik” Ulici serdara Janka Vukotića na Palama. Očevici tvrde da su svi učesnici obračuna bili pod dejstvom alkohola, kao i da je policajac bio u službenoj uniformi, ali u vrijeme sukoba nije bio na dužnosti. U jednom trenutku on se posvađao s trojicom gostiju kafića i sve je ubrzo preraslo u fizički obračun u kom je policajac dobio batine, a potom je pucao iz pištolja i ranio Andrića.

Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo, nije mogla da kaže ko je pucao navodeći da će to biti predmet dalje istrage.

– Četiri osobe M. L., N. A., D. A. i N. Đ. lišene su slobode zbog sumnje da su na Palama počinili krivična djela izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanje sigurnosti. Policijski službenici nastavljaju rad na prikupljanju svih činjenica i dokaza, nakon čega će protiv osumnjičenih biti dostavljen izveštaj tužilaštvu – rekla je Tešićeva.

DRUGI OBRAČUN

Policajac Milivoje Lizdek je i 2013. učestvovao u pucnjavi u kafeu “Milano” na Palama, u kojoj je hicem iz pištolja u nogu ranio Mlađena Jankovića. Nakon pucnjave Lizdek se sam prijavio kolegama koje su ga uhapsile. Lizdek je zbog te pucnjave određeno vrijeme bio pod suspenzijom, ali je vraćen na posao.

 

 

(novosti.rs)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img