spot_img
spot_img

Покренута иницијатива за изградњу новог храма, отворени рачуни за уплате

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић покренуо је данас, по благослову Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома, иницијативу за изградњу саборног храма и централног спомен-обиљежја за, како је наведено, жртве геноцида над српским народом општине Братунац и средњег Подриња у 20. вијеку, саопштено је из Ранкићевог кабинета.

Ранкић је најавио доношење одлуке о измјени Регулационог плана за насељено мјесто Братунац, гдје ће бити изграђен поменути храм и обиљежје.

“Храм ће бити изграђен у централном дијелу овог мјеста и представљаће својеврсни споменик свим нашим мученицима пострадалима, који су убијени само зато што су били православни Срби, и биће симбол васкрсења српског народа”, додаје се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је након уклањања православног храма Усјековања главе Светог Јована Крститеља у Коњевић Пољу, на овом подручју, а и шире, дошло до огорчења народа и нажалост, до потенцијалних међунационалних тензија, а свему томе допринијеле су и изјаве бошњачких политичара.

“Еуфорија и одушевљење због рушења православног храма није прави начин односа према овој деликатној ситуацији. Прави изазов је заједно изграђивати и служити напретку, а не рушити, а нарочито не вјерске објекте”, истакао је Ранкић.

Он наглашава да су ови догађаји оснажили и ујединили српски народ у борби за истину и правду.

“Сви ћемо заједно изградити нови храм који ће васкрснути на љубави, јединству и поносу српског народа и који нико неће моћи срушити”, поручио је братуначки начелник и додао да га посебно радује чињеница да се након суботњег догађаја у Коњевић Пољу јавио велики број људи који желе да поклоне своје земљиште за градњу храма на новој локацији, али и да помогну на сваки други начин.

Захваљујући свима, Ранкић је саопштио да је за изградњу храма јутрос добио благослов од митрополита дабробосанског Хризостома и да се у реализацију креће од овог тренутка.

“Јутрос је општина Братунац отворила намјенске рачуне за уплату средстава, те свако ко жели да помогне, може то учинити директно уплатом на рачун, кампањом прикупљања средстава, ширењем информација о изградњи храма, донаторским вечерима, креирањем трајних налога или на начин који сматра сврсисходним како би се у реализацију ове Богом надахнуте и благословене изградње кренуло што прије”, поручује Ранкић.

Наведени су и бројеви рачуна на која се средства могу уплатити за изградњу храма:

– Рачун у конвертибилним маркама: 5620038166039244 – Девизни рачун: IBAN: BA395620038166039923 SWIFT BIC: RAZBBA22

За све додатне информације, као и било какву помоћ заинтересовани се могу обратити директно у Општинску управу Братунац на телефон +387(0)56/410-176 или на електронску адресу: nacelnik.opstinabratunac@gmail.com.

 

 

 

(срна)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img