spot_img
spot_img

Pogledajte najzanimljivije fotografije nastale na Čevljanskoj koridi

spot_img
spot_img

Korida u Čevljanovićima juče je okupila više od 10.000 posjetilaca, a kako poznata uzrečica kaže “Hiljadu ljudi, hiljadu ćudi”, fotografi su imali priliku zabilježiti dosta zanimljivih situacija.

I iće i piće, a uz to i muzika i dobar provod i raspoloženje, je sve što je bilo potrebno posjetiocima na Čevljanovićima juče da na najbolji mogući način iskoriste nedjelju.

Iako ove godine u šatorima nije bilo golišavih plesačica jer kako su organizatori kazali, to nije ni u tradiciji ovog događaja, a ni zbog porodica koje dolaze sa djecom, bilo je golišavih muškaraca na ringišpilu.

Pjesme su ponijele i posjetioce ispod šatora gdje su pjevali Mirsada i jarani, ali i drugi izvođači, pa se posjetioci nisu libili popeti na stol i pokazati šta je merak i ćeif.

Hiljade ljudi je pratilo i borbe bikova, zbog čega su mnogi i došli, a s obzirom da neki nisu mogli iz prvih redova gledati borbe bikova, iskoristili su stubove električne energije da se popnu i gledaju borbe prvaka.

Sigurno je da ni sunce, ali ni kiša nisu pokvarili narodno veselje jer su kišobrani i suncobrani, ali i šatori bili obavezna oprema onih najiskusnijih koji godinama posjećuju ovaj događaj.

Inače, prva korida u Čevljanovićima održana je prije više od sedam decenija, a manifestaciju organizatori žele vratiti u izvorni okvir gdje će dobra zabava, druženje, iće i piće uz muziku i narodno veselje, ali i borbe bikova, biti ono što je potrebno svakom posjetiocu.

 

 

(klix.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img