spot_img
spot_img

“Подршка пронаталитетној политици”: За 165 угљевичких вишечланих породица додијељене Поносне картице

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

За 165 угљевичких породица са троје и више дјеце данас су додијељене Поносне картице које су именоване на мајку и доносе попусте у бројним правним субјектима широм Републике Српске.

Шеф кабинета начелника Угљевика Милорад Јовичић истакао је да је ова подмајевичка општина препознатљива у региону између осталог и по подршци породици.

-Наш основни циљ је да подржимо пронаталитетну политику-нагласио је Јовичић.

Он је подсјетио да је општина Угљевик, међу првима, увела накнаду за новорођенчад.

– Накнаде износе од 400 до 700 КМ зависно од категорије. Подршка породици се огледа и у сниженој цијени боравка дјеце у вртићу, тако цјелодневни боравак на мјесечном нивоу је 95 КМ по дјетету, али и бесплатним школама спорта, пливања и других спортова-рекао је Јовичић.

Предсједник Фондације “За породицу” Драган Дакић из Бања Луке, носилац пројекта Поносна картица који се реализује у 30 локалних заједница у Српској рекао је да је овај концепт осмишљен да се пружа трајан вид подршке породицама са троје и више дјеце.

– Одобрава се попуст приликом куповине роба и услуга у којем су једни од главних партнера локалне заједнице преко које ступамо у непосредан контакт са корисницима, породицама са троје и више дјеце од којих је најмање једно дијете малољетно. Најважнија ставка у овом пројекту су привредници који одобравају попусте, а њих је завидан број у овом пројекту-појаснио је Дакић.

Употребна вриједност картица, истиче Дакић, код партнера који послују на републичком нивоу је веома велика.

 

– Предност пројекта јесте да са једном истом картицом се остварују попусти у свим градовима, општинама и код свих партнера који учествују у пројекту а од почетка наредне године, Поносна картица ће се моћи користити и у Србији-додао је Дакић.

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img