spot_img
spot_img

Подигнута оптужница: Полицајце терете за губитак Давидовог доњег веша

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Против Зорана Бошњака и Микице Марјанца, кримтехничара запослених у бањалучкој полицији, у петак је подигнута оптужница која их терети да су изгубили доњи веш убијеног Бањалучанина Давида Драгичевића (21).

По незваничним информацијама, они су задњи били у контакту с вешом, којем се изгубио траг након обдукције тијела у Заводу за судску медицину РС.

“Окружно јавно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу против два полицијска службеника због кривичног дјела спречавање доказивања. Оптужница је прослијеђена на потврђивање судији за претходно саслушање Основног суда у Бањалуци”, саопштено је из Тужилаштва.

У Кривичном законику РС пише да онај ко у намјери да спријечи или отежа доказивање сакрије, уништи или оштети или учини неупотребљивим предмет или исправу која служи као доказ, биће кажњен казном затвора до три године.

Осим затворских казни, двојици припадника ПУ Бањалука пријети и суспензија.

“Одлука о суспензији биће донесена по добијању одлуке из Тужилаштва”, наводе из бањалучке полиције.

Прије неколико дана Давор Драгичевић, отац убијеног Давида, изјавио је да очекује хапшење двије особе. Он је раније указао на то да је доњи веш његовог сина нестао.

“Гдје су гаће Давидове? Вратите ми гаће Давида Драгичевића и његов телефон. Сви који су учествовали у скривању доказа и узимању доказа биће кривично гоњени”, рекао је тада Давор Драгичевић.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img