Po čijem receptu se sprema kaša u loncu socijalista

- Reklama -

Predsjednik Regionalnog odbora Socijalističke partije za Krajinu, Izborna jedinica 3 i član Izvršnog odbora Glavnog odbora SP, Milenko Savanović, smatra da je Socijalističkoj partiji neophodna moralna obnova i da to mora da krene od vrha partije.

Savanović je u objavi na svom Fejsbuk profilu, kako prenosi portal Istinito, poručio da Socijalistička partija mora da se vrati programima i načelima i vrijednostima za koje se zalažu socijalisti.

- Reklama -

– Nažalost, dešavanja u Socijalističkoj partiji su dijametralno suprotna od programskih načela. Duhovna samostalnost i osjećaj pravde pali su na niske grande. Zarasli su u korov međusobni ljudski odnosi zbog „praktičnog“ načina mišljenja koje se poput smrtonosnog mraza nataložilo na ljudske odnose. Zato je potrebna i neophodna moralna obnova Socijalističke partije koja mora krenuti od vrha partije. Ko to ne vidi zabunom je dobio veliki mozak, jer za to je dovoljna samo kičmena moždina – poručio je, između ostalog, Savanović.

Upućeni u odnose unutar Socijalističke partije tvrde da je Savanović direktno ciljao na Petra Đokića, predsjednika SP i aktuelnog ministra energetike i rudarstva, koji se posljednjih mjeseci našao u žiži javnosti zbog navodnih koruptivnih afera, o čemu se, kako su potvrdili u poliicji i tužilaštvu, provodi istraga.

Takođe je bilo tvrdnji da je Đokićev matični odbor u Brčkom okrenuo leđa vrhu partije, ali je to nedavno demantovano. Nesporazuma unutar SP ima i u Hercegovini…

Očito je da je nakon dešavanja u DNS red došao i na turbulencije unutar SP.

Lider SNSD MIlorad Dodik je javno rekao da nema nikakvih saznanja o dešavanjima unutar SP.

Zanimljivo je da se već duže vrijeme Đokić nije u javnosti oglašavao i nije demantovao tvrdnje o problemima unutar stranke, ali i u koaliciji.

Podsjetimo da su SP Petra Đokića i DNS Marka Pavića, sada bivšeg predsjendika, bili glavni partneri i oslonci dugogodišnje vladavine Milorada Dodika u Republici Srpskoj i da su svi zajedno znali da se pohvale kako je to najduža i najstabilnija koalicija na Balkanu.

Međutim, stvari su se počele mijenjati kada su uz pomoć Dodika nastale nove stranke na poliitčkoj sceni Republike Srpske, Nenada Stevandića i Nedeljka Čubrilovića koji pretenduju da zauzmu mjesta starih odanih Dodikovih partnera Đokića i Pavića.

 

 

 

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime