Pljušte kazne nakon susreta 15. kola Premijer lige BiH između Goražda i Lokomotive

Nakon utakmice 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj su rukometaši Goražda savladali ekipu Lokomotive, rezultatom 24:23, podigla se velika prašina.

Naime, gostujuća ekipa iz Brčkog nakon poraza tvrdila je da je pokradena, na način da je Goražde postiglo posljednji pogodak nakon isteka regularnog vremena utakmice, a za sve to predočili su i snimak.

Na snimku, posljednje minute susreta, ne baš jasno, vidi se kako je posljednji gol Goražde postiglo izvan regularnog vremena utakmice.

- Reklama -

Naravno, iz tabora domaće ekipe to su sve negirali, a danas se oglasio i komesar takmičenja gospodin Zdenko Alpeza.

Zaključak detaljnje analize je da se utakmica između Goražda i Lokomotive mora ponoviti u roku od 15 dana od okončanja postupka, a pored ovoga kažnjeni su i svi akteri ovih nemilih scena.

Tako je delegat susreta gospodin Damir Gadžo kažnjen sa disciplinskom mjerom brisanja sa liste nadzornika/kontrolora za takmičarsku sezonu 2018/2019, trener gostujuće ekipe Žikica Milosavljević kažnjen je diciplinskom mjerom vremenske zabrane vršenja svih dužnosti u rukometnom sportu, u trajanju od četrnaest (14) mjeseci, a nakon što je udario delegata.

Osim toga, suspendovana je i dvorana u Goraždu na tri kola, a takođe kažnjeni su i mjerilac vremena i zapisničar na ovom susretu.

Detaljne zaključke pročitajte u nastavku.

Izvršenom ekspertizom na više uzoraka mogućih mjerenja vremena trajanja utakmice, nedvojbeno je utvrđeno da je utakmica produžena za 7,81 sekundu, u kom vremenu je postignut zgoditak, što je za posljedicu imalo materijalnu povredu Pravila rukometne igre.

Nalaže se RK Goražde zakazivanje termina za ponovljenu utakmicu u roku od 15 dana nakon okončanja ovog postupka.

Sukladno člancima 43. ,44. i 105. Propozicija natjecanja RK Goražde se izriče kazna zabrane organizacije domaćih utakmica u dvorani u Goraždu na 3 (tri) utakmice Premijer lige BiH, te novčanom kaznom u iznosu od 500,00 KM.

RK Goražde domaće utakmice (naredne tri u kojima je domaćin) mora organizirati u mjestu koje je udaljeno najmanje 30 km. Novčana kazna će se uplatiti na račun RS BiH stjecanjem preduvjeta i izdavanjem valjanog računa.

Sukladno člancima 16. i 21., Propozicija natjecanja RS BiH i članku 32 Disciplinskog pravilnika RS BiH, treneru RK Lokomotiva Brčko, Milosavljević Žikica, licenca 01 izriče se disciplinska mjera vremenske zabrane vršenja svih dužnosti u rukometnom sportu, u trajanju od četrnaest (14) mjeseci.

Disciplinska mjera počinje teći danom objave Glasnika broj 15 – 25.02.2019. godine.

Sukladno članku 104. stavak 6 Propozicija natjecanja RS BiH, nadzorniku/delegatu utakmice gosp. Gadžo Damir, izriče se disciplinska mjera brisanja sa liste nadzornika/kontrolora za natjecateljsku sezonu 2018/2019.

Sukladno člancima 40. i 47. Disciplinskog pravilnika RS BiH, gosp. Bijedić Elviru (mjeritelj vremena) se izriče jedinstvena disciplinska mjera vremenske zabrane vršenja svih dužnosti u rukometnom sportu u trajanju od 6 (šest) mjeseci.

Sukladno članku 40. Disciplinskog pravilnika RS BiH, gosp. Mirvić Semiru (zapisničar) se izriče disciplinska mjera vremenske zabrane vršenja svih dužnosti u rukometnom sportu u trajanju od 3 (tri) mjeseca.

Na sve odluke Voditelja/Komesara natjecanja (od 1 do 7), nezadovoljna strana može uložiti žalbu u skladu sa člankom 86. Propozicija natjecanja.

(svijet-rukometa.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime