Pjeva na 13 svjetskih jezika

U Kozarcima kod Prijedora živi Amila Memić, devojčica poliglota. Muzika je za sada njen hobi i, pre svega, velika ljubav, a moguće i profesija.

Neko lepo slika, neko odlično barata brojevima ili loptom, a trinaestogodišnja Amila Memić iz Kozarca kod Prijedora divno peva. Možda to i ne bi bilo ništa neobično da Amila ne ume da zapeva na – čak 13 svetskih jezika.

– Kada smo je prvi put čuli, mislili smo da je to nemoguće. Pitali smo se kako je to naučila, jer znamo da je to nekako morala sama da savlada – priča Amilin otac Zijad Memić.

– Nastavnica engleskog se oduševila kako ja pevam, pa sam onda počela tome više da posvećujem pažnju – priča Amila. – Onda sam poželela da otpevam i neke druge pesme koje nisu na našem jeziku i tragala sam za tekstovima i muzikom. Tako je to išlo, jedno po jedno i savladala sam bogat repertoar. Slučajno je ispalo da znam da pevam mnogo pesama na čak 13 svetskih jezika.

Njen otac Zijad tvrdi da oni koji su lingvistički stručni, zadivljeni su ispravnošću njenog izgovora s obzirom na to da je ona samouka.

– Pevam na japanskom, turskom, španskom, engleskom, italijanskom, nemačkom, francuskom, indijskom, ruskom, makedonskom, grčkom, arapskom i na našem jeziku – kaže Amila. – To je počelo tako što sam gledala serije, recimo, tada mi se svideo neki jezik i počela sam tako da sve više učim pesme na tom jeziku…

Učestvovala je na brojnim festivalima i u TV emisijama, a u školi je deo svake priredbe. Podržavaju je drugari i nastavnici, ali pre svega roditelji i rodbina, koji veruju u njen talenat.

Kako kaže, muzika je, za sada, njen hobi i, pre svega, velika ljubav. Zbog toga veruje da će zvezde namestiti da joj to postane i profesija. Do tada, ona će da peva – na trinaest jezika.

UČESTVUJE NA FESTIVALIMA

Peva, osim na maternjem, i na japanskom, turskom, španskom, engleskom, italijanskom, nemačkom, francuskom, indijskom, ruskom, makedonskom, grčkom, arapskom jeziku.

Učestvovala je na brojnim festivalima i u TV emisijama, a u školi je deo svake priredbe. Podržavaju je drugari i nastavnici, ali pre svega roditelji i rodbina, koji veruju u njen talenat.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime