Pijani Splićanin izrevoltiran izborima u BiH pretukao ženu i kćerku

Sudija istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 56-godišnjem pomorcu koji je u nedjelju svoju suprugu izudarao kuhinjskom stolicom i šakom udario svoju kćer, a nakon što se, kako saznaje Slobodna Dalmacija, alkoholizovan iznervirao prateći na televiziji tok izbora za predstavnike Doma naroda parlamenta Federacije BiH.

Splićanin je uhapšen pod sumnjom da je posljednje dvije godine psihički zlostavljao suprugu i kćer, nazivajući ih u raznim prilikama pogrdnim imenima, a sve zbog ženina srpsko-bošnjačkog porijekla.

- Reklama -

Sve je kulminiralo u nedjelju, 3. oktobra, oko 17 časova, kada je nakon ručka, u vidno alkoholisanom stanju, bez ikakvog razumnog povoda počeo psovati suprugu na osnovi njezina porijekla. Nesretna je žena pokušala cijelu situaciju okrenuti na šalu kako bi izbjegla fizički napad, no nasilnik je uzeo jastuk na kojem inače leži njihov pas te ju je udario njime da bi zatim sa svojih više od 110 kilograma težine legao na nju i jastuk joj stavio na glavu pritiskajući i vrijeđajući je.

Tad je njihova punoljetna ćerka čula da se nešto događa, izišla je iz sobe te je povikala da pusti njenu majku, što joj je, prema policijskom izvještaju, i spasilo život jer ju je mogao ugušiti. Pijani je nasilnik tada krenuo prema kćeri, a majka je stala između njih te je on, zbog alkoholisanosti, izgubio ravnotežu i pao na pod. Kći ga je pokušala smiriti, no on ju je uhvatio rukama za vrat. Majka je pokušala to spriječiti povlačeći ga. To ga je nakratko omelo, a onda je šakom udario kćer u čeljust.

Supruga ga je tada polila vodom, a kad se okrenuo prema njoj, spotaknuo se i pao udarivši glavom te mu je potekla krv. To ga je dodatno razbjesnilo pa je suprugu gurnuo na pod, uzeo kuhinjsku stolicu i njome ju je dva puta udario.

Prvi ju je udarac udario u ruku jer se pokušala zaštititi, a drugi joj je razbio glavu.

Majka i kći uspjele su nekako pobjeći iz stana i nazvati policiju, koja je odmah uhapsila nasilnika.

Žena je prevezena na Hitnu pomoć, gdje su joj ljekari sašili ranu. Iako je na ispitivanju u ODO-u Split uglavnom negirao ono za što ga se tereti, 56-godišnjak je iza rešetaka istražnog zatvora na Bilicama završio zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i opasnosti ponavljanja djela s obzirom da je, kako je ocijenio sudija istrage, u svom ponašanju pokazao iznimnu agresivnost, upornost i bešćutnost, prenosi bljesak.info.

 

 

 

(bljesak.info)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime