spot_img
spot_img

Петровић кренуо пјешке из Бијељине до Бањалуке, дочекло га непријатно изненађење

spot_img
spot_img

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић кренуо је око 14 часова пјешке из Бијељине пут Бањалуке у пратњи три савјетника.

Петровић је почетком године обећао да ће ићи пјешке у Бањалуку уколико не прође референдум о његовом опозиву. Након што опозив није успио, Петровић је потврдио да креће у једну врсту протестне шетње.

Иако је најавио да е кренути у Бањалуку носећи заставе Републике Српске и Града Бијељина и да ће проћи кроз све градове и повести грађане у демонстрације и смјену власти, Петровић је данас од свега понио само ранац на леђима, а прије поласка је објавио како, због саобраћаја, и стварања гужви, са њим у шетњи не може бити више од укупно пет људи.

Своју дугу шетњу је назвао “Марш части за оздрављење Републике Српске”, а као разлог покретања марша навео је то што се “не мири са свим овим што се дешава не само у Бијељини већ у цијелој Републици Српској”.

„Марш” ће, како је најавио, трајати отприлике 10-14 дана те ће по доласку у Бањалуку министарствима у Влади Српске доставити информације о томе шта су то потребе Града Бијељина.

-Куцнуо је час да на један другачији начин покажемо да се не миримо, да нисмо стадо оваца, да нисмо кукавице већ да смо људи који траже правду и достојанствен живот – написао је на свом „Фејсбук” профилу.

Додао је да ће сваки дан “марша” имати своју посебну тематику и носиће посебне поруке, а „сваки направљен корак имаће за циљ ’табање стазе’ на путу промјена”.

-Током марша пролазићу кроз различита мјеста, успут ћу застајати, разговарати са људима, мјесто коначишта биће углавном код различитих домаћина – казао је Петровић.

Прва станица ће бити данас Доњи Драгаљевац, а очекује да ће с подручја Семберије изаћи сутра. Своје путовање ће наставити даље преко Шамца и Добоја. Путоваће с групом од пет људи, с тим да ће се ти људи мијењати.

Градоначелник је замолио грађане да не прате његов марш како би се избјегле блокаде и ометање саобраћаја. Умјесто тога, позвао их је да се придруже мирној шетњи у Бањалуци.

Петровића дочекало непријатно изненађење

Градоначелника Бијељине Љубишу Петровића дочекало је непријатно изненађење чим је кренуо на пут у Бањалуку.

Наиме, привредник Стево Лазић га је са пиштаљкама сачекао у Љељенчи, испред своје пумпе, јавља дописник “Гласа Српске”.

– Када ће бити пријем? – упитао је Лазић, мислећи на посљедњи захтјев који је доставио у Градску управу 19. априла, у вези са спором који његово предузеће „Драгстес” већ три године води са компанијом „Нешковић”.

Градоначелник Петровић му је одговорио да ће пријем бити организован „два-три дана након што се врати са марша”, на шта је Лазић, видно изнервиран, питао шта се догодило са договором за промјене о којима је Петровић причао?

 

 

 

(glassrpske.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img