Petrović i Radojičić posjetili gradilište: “Most u Rači biće završen mnogo prije roka”

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji je danas sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem posjetio gradilište mosta između Rače i Sremske Rače, izjavio je da će cjelokupan projekat biti završen mnogo prije krajnjeg roka, oktobra 2024. godine.

Radojičić je napomenuo da su delegacije dva grada danas od ljudi sa terena informisane da izgradnja mosta napreduje, što će doprinijeti i skraćenju putovanja od Bijeljine do Beograda, a sve zajedničke aktivnosti biće lakše i izvodljivije.

- Reklama -

– Politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade pokazala je rezultate. Ne pamti se u novijoj istoriji da je bilo toliko projekata koji se, prije svega, tiču puteva i mostova – izjavio je Radojičić novinarima na gradilištu mosta.

On je istakao da Srbija ulaže mnogo volje i napora da odnosi sa Republikom Srpskom budu na višem nivou.

– Radujem se što sam dio te politike. Grad Beograd je uvijek vodio računa o svima. To je grad Beograđana, ali i grad svih Srba gdje god oni živjeli. Svi imamo prijatelje i familiju u Beogradu, idemo tamo zbog školovanja, posla, liječenja, sportskih događaja, kulture, to je mjesto koje okuplja Srbe gdje god da žive – rekao je Radojičić.

On je upozorio da, nažalost, dolaze teška vremena za sve, što je razlog više da odnosi Republike Srpske i Srbije budu čvršći i bolji.

– Ovo su vremena koja nas otuđuju, a vjerujem da ćemo se ovakvim sastancima i projektima boriti protiv toga i prebroditi, te sačuvati srpski narod, da će naša djeca imati još bolju budućnost – rekao je Radojičić i napomenuo da se uvijek osjeća lijepo kada dođe u Republiku Srpsku.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je posjeta gradonačelnika Beograda istorijska, kao i sam projekat mosta u Sremskoj Rači dugog više od 1,3 kilometra i širokog više od 30 metara.

– Sava i Drina ostaju kičma srpskog naroda. Naši odnosi su na istorijskom maksimumu i naš zadatak je da ih jačamo – poručio je Petrović.

On je rekao da su od izvođača dobili informacije da je dinamika radova dobra, a gradnja mosta biće završena do avgusta 2023.

– Dionica auto-puta, odnosno most na Sremskoj Rači, zajedno sa Kuzminom, biće završena do septembra 2024, što je još jedna prilika da zahvalimo matici Srbiji za izdvojena sredstva za infrastrukturne projekte – rekao je Petrović.

Dragan Jocić, nadzorni organ za konstrukcije u ime Javnog preduzeća “Putevi Srbije” koje je investitor, rekao je da je most izgrađen veoma brzo i da je osam mjeseci prošlo od trenutka kada je prvi komad izrezan u Turskoj i dovezen ovdje.

On je napomenuo da su time pobijedili rijeku Savu i otvorili “najveća vrata” između Republike Srpske i Srbije.

– Kao čovjek koji je uradio mnogo mostova moram da naglasim da je ovaj most najkvalitetniji čelični most na ovim prostorima. Primijenjena tehnologija, preciznost varova i u izradi, nešto su što je za pohvalu. Ovaj most dugo će trajati i neće biti uobičajenih problema održavanja, poput ljuskanja – rekao je Jocić.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime