Pet kandidata završilo s nulom

Iako djeluje nevjerovatno, postizborna računica pokazala je da pet kandidata za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske nije osvojilo nijedan glas, što znači da ni sami nisu stavili “iks” ispred vlastitog imena na glasačkom listiću!

Za nijansu su bolje prošli oni koji imaju glas-dva, ali se ni oni ne mogu pohvaliti uspjehom, budući da ih je, očigledno, izdala – rodbina.

- Reklama -

Za razliku od izbornih gubitnika, ima i onih koji i te kako mogu da slave, zato što su im svoje povjerenje dale hiljade birača, s tim što se neki od njih mogu pohvaliti i petocifrenim brojem prikupljenih glasova.

Prema podacima koje je Centralna izborna komisija (CIK) BiH prikupila do juče u 11.42 časa, u Izbornoj jedinici 1 najbolje je prošao DNS-ov Duško Ivić, koji ima 10.817 glasova.

Esenesdeovac iz Prnjavora Darko Tomaš ima 10.327 glasova, što znači da ima najveće povjerenje glasačkog tijela od svih kandidata za NS RS u Izbornoj jedinici 2.

Očekivano, u Izbornoj jedinici 3 bilježe se najimpozantnije brojke. PDP-ova mlada nada, Draško Stanivuković, osvojio je naklonost rekordnih 14.136 birača, tako da je on, po dosadašnjim brojkama, poslanik kojem vjeruje najviše građana!

U toj izbornoj jedinici slijede tri kandidata SNSD-a, Vlado Đajić (12.620), Nikola Špirić (10.214), te Zoran Tegeltija (9.239). Uspješni bankar Milan Radović (DNS) ima 6.392 glasa, a njegov stranački kolega Nedeljko Čubrilović 5.155 glasova.

Lider NDP-a Dragan Čavić prikupio je naklonost 3.679 birača. Socijalista Goran Selak osvojio je 4.749, a SDS-ov Davor Šešić 3.564 glasa.

U Izbornoj jedinici 4 najbolji je Igor Žunić iz SNSD-a sa 3.429 glasova. U Izbornoj jedinici 5 najviše glasova su osvojili esdeesovci Nebojša Marić (11.415) i Danijel Jošić (11.186).

Rekorder u Izbornoj jedinici 6 je SNSD-ov Nedeljko Ćorić (10.387), a u “sedmici” su najveću naklonost birača imale njegove stranačke kolege Zoran Stevanović (11.618) i Obren Marković (10.014).

U Izbornoj jedinici 8 najbolji su Darko Babalj (SDS) sa 5.684 glasa, te Miroslav Vujičić (SNSD) sa osvojenih 4.430 glasova. U Izbornoj jedinici 9 rekorderi su esenesdeovci Luka Petrović (13.046) i Ilija Tamindžija (9.036).

Treba napomenuti da je Stanivukoviću i Đajiću, koji su po broju glasova osvojili prvo, odnosno treće mjesto, ovo prva kandidatura za parlament Srpske, čime je njihov uspjeh još značajniji.

Kada je riječ o izbornim gubitnicima, teško ih je i nabrojati. Nijedan glas nisu dobili članovi stranke “Zavičajni socijaldemokrati Mile Marčeta” – Danijela Đurić, Nevenka Vlačić te Draženko Jović.

Stolice NS RS ostaju pusti san i za Katicu Jović (Lijevo krilo), te Rasima Dardagana (Prva stranka), jer ni oni nisu osvojili nijedan glas.

Ništa kraći spisak nije ni kada su u pitanju oni koji su dobili podršku samo jednog birača. U pitanju su Jelena Kršić (Lijevo krilo), Bojana Mihajlović i Aida Dardagan (Prva stranka), Nikola Bobić (Zavičajni socijaldemokrati Mile Marčeta), Selena-Snežana Milić (Proevropski blok), te nezavisni kandidat Bojan Era.

Još desetine kandidata, koji su priželjkivali da se pojave pred govornicom parlamenta RS, nisu ni blizu dvocifrenom broju glasova.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime