Pero Gudelj: Nisam želio izvršiti samoubistvo, nepoznate osobe željele su me ubiti

Suvlasnik lanca trgovina FIS i biznismen Pero Gudelj nakon tri godine je otkrio da nije pokušao izvršiti samoubistvo, već da su ga dvije nepoznate osobe željele ubiti u augustu 2015. godine.

https://www.facebook.com/pero.gredelj/videos/120047732223785/

U šokantnoj ispovijesti na mjestu koje je posjetio prvi put nakon kobnog dana rekao je kako je tog dana imao dvije opcije – biti zapaljen u vlastitom automobilu ili dobiti tri metka u usta.

- Reklama -

Na svom Fejsbuk profilu Gudelj se javnosti obratio putem videosnimka u kojem je iznio neke detalje događaja koji se zbio prije skoro tri godine.

“Nalazim se na mjestu zločina gdje su me pokušali ubiti. Imao sam 10 sekundi da razmislim, da budem zapaljen u vlastitom autu ili da dobijem tri metka u usta, pošto su mi stavili pištolj u usta. Odlučio sam sam pucati. Neću da povezujem bivšu ženu s ovim, ona nije kriva u tome, garantujem, niti je nacionalizam, niti je konkurencija ovo uradila”, poručio je Gudelj.

On je istakao da ne želi o tom događaju govoriti mnogo te da će djeci sve ispričati kada napune 30 godina, jer i njih želi zaštititi.

“Hvala Bogu da sam živ, da sam sa svojom djecom, uposlenicima i da mogu doprinositi narednih godina FIS-u i Vitezu. To se desilo blizu moje kuće.”

Gudelj je kazao da su mu dvije maskirane osobe zaprijetile da dvije godine ne smije nikome davati njihov opis, a ukoliko bi progovorio da bi mu se desilo isto ili bi nastradao neko od njegove porodice.

“Svega se sjećam, ko mi je došao u prvim momentima. Pitali su me šta je bilo, sav potrošen sam izgovorio da želim biti mrtav”, napisao je Gudelj koji često sanja traumu koju je proživio.

Biznismen iz Viteza se zahvalio bolnici i ljekarima u Novoj Biloj, kao i medicinskom osoblju na KCUS-u.

“Na putu sam već bio u komi. Hitnom i uspješnom operacijom, kao i višemjesečnim liječenjem ostao sam živ. Volju za život davali su mi moja djeca, mnogi prijatelji, uposlenici FIS-a, kao i osoblje bolnice na Koševu i mladi košarkaši koji su mi svojim skandiranjem poslali neku vrstu eha kako bih se probudio iz kome”, poručio je Gudelj.

Suvlasnik FIS-a je otkrio i da uskoro planira napustiti ovu kompaniju i otvoriti malu firmu sa tri uposlenika.

Podsjetimo, biznismen je prije skoro tri godine pronađen u svom automobilu koji je bio parkiran pored lokalnog puta u mjestu Krčevina, s ranom na glavi koja je nanesena vatrenim oružjem.

 

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime