spot_img

Penzionisani policajac jajima zasuo zgradu Vlade Srpske

Published:

- Advertisement -

Banjalučanin Dragan Kalkan, penzionisani policajac Republike Srpske, bacio je danas 11 jaja na zgradu Vlade Republike Srpske u znak protesta što mu država nije priznala učešće u ratu, na prvoj borbenoj liniji.

Policajci ispred zgrade Vlade nisu bili brzi, pa je Kalkan uspeo da baci svih 11 jaja. Na kraju je priveden u policiju.  Kaže da mu je puna kapa bahatosti vladajućih.

– Ovo je siboličnih 11 jaja za 11 godina Dodikove vlasti, zato što ja smatram da Milorad Dodik kao dezerter treba da bude u zatvoru – kategoričan je Kalkan, prenosi televizija BN.

Traži da ga na razgovor primi ministar za boračka pitanja, Milenko Savanović, kako bi mu objasnio da je nepravedno svrstan u sedmu kategoriju boraca, iako je kao policajac učestvovao u borbama na prvoj liniji. Ističe da ne želi govoriti o svojoj invalidnosti i čenjici da je bio proglašen nestalim na grahovskom ratištu.

Iz ministarstva rada i boračko – invalidske zaštite Republike Srpske poručuju da nije problem da Dragan Kalkan dođe na sastanak u prostorije.

– Zakon o pravima boraca je jasan, lekarska komisija treba da utvrdi zdravstveno stanje svih učesnika u ratu – poručio je ministar Savanović.

 

 

(blic.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img