Pelagićevo: Izgrađen temelj za novu zgradu porodične medicine

U opštini Pelagićevo izgrađen je temelj za novu zgradu porodične medicine, čija je ukupna vrijednost 296.000 KM, od čega Vlada Srbije finansira 254.000 KM, a ostatak lokalna zajednica.

Gradilište je danas sa saradnicima posjetio načelnik opštine Simo Stakić, koji je zahvalio Vladi Srbije za pomoć u realizaciji ovako važnog objekta za stanovnike Pelagićeva.

Nova ambulanta imaće dvije ordinacije za dva tima porodične medicine, specijalističku ordinaciju, apoteku i laboratoriju, ukupne površine 270 metara kvadratnih.

Stakić je Srni rekao da će objekat u kojem se sada nalazi ambulanta u Pelagićevu biti iskorišten za stalnu postavku likovnih radova.

Miloš Jović, doktor u ambulanti porodične medicine u Pelagićevu koja pripada Domu zdravlja Bijeljina, rekao je da će novoizgrađeni objekat u potpunosti zadovoljiti potrebe za zdravstvenom zaštitom stanovnika ove opštine.

On je napomenuo da je objekat u kojem se trenutno nalazi ambulanta star više od 100 godina i da u njemu trenutno radi jedan tim porodične medicine.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime