spot_img
spot_img

ПЕД Мајевица: Планинарење је стил живота

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Већина људи за планинарење мисли да је то само одлазак у планину и да је циљ “освајање” још једног врха. Међутим, сваки озбиљан љубитељ природе зна да је то у ствари стил живота.

Планинарско еколошко друштво “Мајевица” је друштво са дугогодишњом традицијом, а у својим редовима имају од рекреативаца до професионалаца, све старосне групе и кажу отворени су за све људе са позитивном енергијом и здравим погледом на живот.

Од оснивања прије неколико деценија па до данас кроз Планинарско еколошко друштво “Мајевица” прошло је на стотине чланова. Шетња, дружење боравак у природи и бјег од стресне свакодневице били су неки од мотива за улазак у причу звану планинарење. У Горњој Трнови имају и свој лијепо уређен планинарски дом одакле крећу и њихове четири стазе за планинарење.

“Тренутно имамо око 80 активних чланова. Јако се лијепо дружимо. Општина Угљевик нам је уступила просторије дома у Горњој Трнови који смо адаптирали и има значајне смјештајне капацитете и два мокра чвора, тако да је потпуно функционалан. Радо примамо нове чланове и дободошли су сви који воле природу”, каже Милојко Тодоровић, предсједник овог друштва.

Стазе које користе чланови планинарског друштва доступне су свима који воле природу, који желе да шетају, да се рекреирају и да потпуно овим хобијем препороде живот. Ови планинари су активни током читаве године, активни су чланови планинарских акција у региону, а сваке недјеље друже се и радо прихватају нове госте.Људи могу имати различите мотиве за планинарење. Неки од њих су дружење, здрав начин живота, побољшање кондиције, изазов, истраживање, фотографија, али је свима заједничка љубав према природи.

Планинарење није такмичење и не тражи доказивање властитих снага. Темељи се на заједништву, помагању и љубави према природи.

 

 

 

(rtvbn.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img