Pavić: Oni koji su napustili DNS završiće svoju političku karijeru

DNS će ostati druga najjača stranka u Banjaluci, a oni koji su ga napustili završiće svoju političku karijeru kad im isteknu funkcije, rekao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a, nakon sjednice Gradske skupštine na kojoj je Milan Radović izabran za predsjednika gradske organizacije te stranke.

Pavić je rekao da je sjednica pokazala da je veći dio članstva ostao uz DNS, i da će ostati u vlasti sa koalicionim partnerima.

“DNS ne komentariše druge stranke ali ovdje se ticalo DNS-a koji je napustio jedan broj ljudi, a možda čak najveći koji su bili iz Banjaluke. Ali vidjeli ste da nas nije napustilo članstvo nego naprotiv da smo dobili novo”, rekao je Pavić.

- Reklama -

Radović je rekao da je novi Gradski odbor DNS-a spoj mladosti i iskustva, a da je cilj stranke vratiti se na pozicije koje su imali ranije.

Rekao je da će GO DNS-a biti veći za 46 članova više nego ranije.

“Mi ćemo ponuditi našu političku platformu gradonačelniku, a bar u gradu Banjaluci naša saradnja je bila korenktna. Ona je narušena našim internim problemima, jer bio podijeljen Gradski odbor”, rekao je on.

Radović na čelu DNS Banjaluka

“Naša vrata su otvorena za sve građane, a ja ću sarađivati i razgovarati sa svim strankama u Banjaluci. U našem fokusu moraju biti građani, briga za običnog čovjeka. Demokratsko društvo je veće što se više bavi običnim ljudima i njihovim problemima. Čestitam svima koji su izabrani u gradski odbor i nadam se da ćemo uspješno sarađivati”, poručio je novi predsjednik GO DNS Banjaluka Milan Radović.

Milan Radović jednoglasno je izabran za novog predsjednika Gradskog odbora DNS Banjaluka.

Na današnjoj sjednici Skupštine Gradske organizacije DNS-a u Banjaluci za Radovića glasalo je svih 379 prisutnih delegata. Inače, Milan Radović je bio jednoglasan prijedlog svih mjesnih stranačkih odbora, povjereništva, organizacije mladih i žena DNS-a, glasalo je svih 379 prisutnih delegata.

Zahvaljujući se na ukazanom povjerenju, novoizabrani šef DNS-a u Banjaluci istakao je da mu to predstavlja veliku čast, ali i obavezu da se u narednom periodu organizuje dobar Gradski odbor DNS-a.

On je istakao to da su u DNS dobrodošli svi koji žele da rade na principima te stranke, za jaku i stabilnu Banjaluku i Republiku Srpsku, kao i za bolji život građana.

“Nakon ovoga smo spremniji i jači za ono što nam predstoji. Ukoliko želimo da nam građani vjeruju moramo voditi računa kako se ponašamo. Kadrove moramo predlagati po njihovoj kompetenciji i u skladu sa željama birača, a ne po stranačkoj podobnosti. Time ćemo dobiti povjerenje građana, ali i probuditi apstinente”, rekao je Radović.

On je dodao da podršku koja mu je ukazana smatra podrškom novom programu koji je propagirao u izbornoj kampanji.

“Na zahtjev članstva proširili smo broj članova Gradskog odbora na 201 i to pokazuje snagu našeg članstva. Srpska mora biti finansijski stabilna i sposobna da podigne životni standard i to je naš cilj. Sarađujemo sa gradonačelnikom Radojičićem. Gradski budžet mora biti održiv i stabilan. Zato se moramo osloniti na kompetentne kadrove jer samo to donosi prosperitet”, poručio je Radović.

On je rekao da će se zalagati za bolje školstvo, približavanje savremenih trendova u osnovnim školama, poboljšavanje uslova u srednjim školama.

“U Republici Srpskoj smo visoko školstvo shvatili na drugačiji način. Privatni univerziteti su svuda neprofitne organizacije i ne bave se hiperprodukcijom diploma. Treba raditi na tome da do diploma dolaze samo oni koji ih zasluže. Moramo ulagati u mladost, jer ona dolazi”, istakao je novi predsjednik GO DNS-a Banjaluka.

Radović je ukazao da Republika Srpska mora da bude organizovana, pravna, i da daje jednaku šansu za sve.

“Naša vrata su otvorena za sve građane, a ja ću sarađivati i razgovarati sa svim strankama u Banjaluci. U našem fokusu moraju biti građani, briga za običnog čovjeka. Demokratsko društvo je veće što se više bavi običnim ljudima i njihovim problemima. Čestitam svima koji su izabrani u gradski odbor i nadam se da ćemo uspješno sarađivati”, poručio je novi predsjednik GO DNS Banjaluka dr Milan Radović.

(nezavisne.com/rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime