spot_img

Pavić: Cilj je očuvanje autohtonog DNS-a

Published:

spot_img

U Banjaluci je danas održana sjednica Predsjedništva Demokratskog narodnog saveza na kojoj je doneseno nekoliko zaključaka između ostalog i u vezi jučerašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić potvrdio je da su na današnjoj sjednici Predsjedništva  iz stranke isključeni Spomenko Stojanović, Spomenka Stevanović, Nedeljko Čubrilović, Damir Ćopić i Milan Dakić, te istakao da je Predsjedništvo raspustilo Gradski odbor u Banjaluci i imenovalo Povjereništvo sa Stankom Stanićem na čelu.

On je podsjetio da je Čubrilović juče izabran za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske na prijedlog manjine Kluba poslanika DNS-a jer je od 12 članova četvero predložilo Čubrilovića, mimo odluke organa stranke.
“S obzirom na to da nije ispoštovana odluka organa stranke, većine Kluba poslanika i da se izašlo iz okvira stranačkog djelovanja, Predsjedništvo je odlučilo da Čubrilovića i ostale isključi iz stranke”, pojasnio je Pavić.

On je ocijenio da odluke moraju biti usaglašene unutar stranke, što u ovom slučaju nije bilo.
“Cilj je očuvanje autohtonog DNS-a. Računamo da zbog ovakve odluke nećemo izgubiti glasove”, izjavio je Pavić novinarima u Banjaluci nakon sjednice Predsjedništva DNS-a.

On je rekao da nastavljaju razgovore sa koalicijom i sa isključenim članovima stranke jer uvijek postoji mogućnost da se nađe zajednički jezik.

Pavić je istakao da će koalicioni partner odlučiti o tome da li će DNS biti dio vlasti.

“Nismo donijeli odluku o opoziciji, nego će DNS unutar organa razmatrati situaciju”, rekao je Pavić.

Lider DNS-a je podsjetio da sa koalicijom DNS ima potpisan sporazum, a da li će ih oni zvati je njihova stvar.

“Ako budemo dio koalicije, vidjećemo koliko ćemo imati ministara”, istakao je Pavić, dodajući da će DNS  uvijek podržavati korektne odluke, koje su od interesa za Republiku Srpsku i za građane.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img