“Ovo nije trka na sto metara”

“Mladi, zaista, u velikom broju prepoznaju iskrena nastojanja Demokratskog narodnog saveza da im omogući da imaju istaknuto mjesto u DNS-u i da na taj način preuzmu odgovornost i daju doprinos razvoju Banjaluke u saradnji sa starijim i iskusnijim članovima”, kazao je potpredsjednik DNS-a i poslanik te stranke u NSRS Milan Radović. Poručuje da poliitka nije trka na 100 metara već maraton.

Radović, jedan od najozbiljnijih kandidata za predsjednika Gradskog odbora DNS-a, kaže u intervjuu portalu Insajder, da će to za njega biti velika čast i obaveza.

“Svu svoju snagu, znanje i energiju usmjeriću na to da DNS u najvećem gradu Srpske bude jači nego ikad, ali i da Banjaluka uz pomoć Demokratskog narodnog saveza izraste u moderan evropski univerzitetski grad”, kazao je Radović, navodeći da vrijeme radi za DNS.

- Reklama -

Odgovarajući na pitanje da je on jedan od političara koga građani doživaljavaju pozitivno, a što su pokazala neka istraživanja, Radović je rekao da je obradovan tom činjenicom.

“Glas naroda uvijek treba slušati i poštovati. Izbori su pokazali da građani žele nova lica na političkoj sceni, a očigledno, prepoznali su da sam ja jedno od tih lica i time sam obradovan”, kazao je Radović.

Ukoliko u nedjelju budete izabrani za predsjednika Gradskog odbora, šta će biti ciljevi DNS u najvećem gradu Srpske?

-Ciljevi banjalučkog DNS uvijek su isti, a to je da budemo jedan od nosilaca buduće gradske uprave. Nastavićemo da činimo sve da kvalitet življenja i usluga građanima bude još bolji. U centru naše pažnje biće običan čovjek, odnosno poboljšanje njegovog životnog standarda. Učinićemo sve da bude što više socijalne pravde pri zapošljavanju i da ostvarimo ono što smo propagirali u predizbornoj kampanji – da svaka porodica u gradu ima bar jednog zaposlenog člana – kazao je Radović.

Naglašava da svakodnevno razgovara sa građanima.

“Važan je taj kontakt. Ja lično imam dovoljno iskustva, znanja i energije da dam novi zamajac razvoju Demokratskog narodnog saveza. Nisam nikakav mesija, već neko ko je spreman da vrijedno radi i motiviše druge da to isto čine”, kazao je Radović.

Što se tiče lokalnih izbora, koji će se održati sledeće godine, Radović kaže da će narednih mjeseci fokus biti stavljen na apstinente.

“Apstinenciju ćemo najbolje prevazići ukoliko stisnemo ruku svakome ko je u ovom trenutku razočaran u politiku i ubijedimo ga da svojim glasom može promijeniti svoj život najbolje. Treba biti strpljiv i uporan. Politika nije trka na 100 metara već maraton, stalna težnja da se nešto promijeni nabolje. Pobjede i uspjeh DNS tek predstoje”, uvjeren je Radović, koji je bio i jedan od uspješnijih bankara u RS i BiH.

Kaže da u gradskom odboru DNS-a u Banjaluci, ukoliko bude izabran za predsjednika, planira raditi na spoju mladosti i iskustva.

“DNS upravo insistira na tome da se stvori društveni ambijent koji će omogućiti da omladina dođe više do izražaja. Kvalitetno ulaganje u mlade danas znači kvalitetnu budućnost za cjelokupno društvo. Mladi, zaista, u velikom broju prepoznaju iskrena nastojanja Demokratskog narodnog saveza da im omogući da imaju istaknuto mjesto u gradskom odboru i da na taj način preuzmu odgovornost i daju doprinos razvoju Banjaluke. Naravno, u Gradskom odboru ostaju i stari istaknuti članovi koji su godinama stvarali DNS u Banjaluci. Taj spoj mladosti i iskustva uvijek daje rezultate, a tako će biti i u slučaju Demokratskog narodnog saveza. Imamo ljude spremne i sposobne da rade za bolji život u Banjaluci”, kazao je Radović.

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime