spot_img
spot_img

Отворен новоасфалтирани пут у Пиперцима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Јуче је у Пиперцима, на граници између Брчко дистрикта и града Бијељине, предата на употребу новоасфалтирана дионица регионалног пута који преко овог села повезује Вршане и Лопаре.

Церемонији отварања ове саобраћајнице присуствовали су бројни мјештани, посланици Народне Скупштине Републике Српске са овог подручја, као и представници сусједних општина и Брчко дистрикта.

Иако је ова дионица новоасфалтираног пута од регионалног значаја, био је ово ипак посебан тренутак за памћење прије свега мјештанима Пипераца, који су га чекали годинама, па и деценијама.

Пиперчани су посебно захвални посланику Народне Скупштине Републике Српске Ђорђу Поповићу, који је са овог краја и који је лакше разумио потребу мјештана да им се напокон простре асфалт, као и Јавном предузећу “Путеви Републике Српске”.

“Прије свега господину директору Ненаду Нешићу, који је са послаником Ђорђем Поповићем и осталим својим колегама дошао овдје, обишао и увјерио се о чему се ради и обећао је да ће то урадити и направити. И хвала им свима, шта друго да кажем”, каже Иван Максимовић из МЗ Пиперци.

У присуству бројних мјештана, као и представника околних општина из Републике Српске и Брчко дистрикта, свечарску траку је пресјекао посланик Парламента Српске, Ђорђе Поповић.

“Сувишно је трошити ријечи шта овај пут представља за мјештане Пипераца, осим што бих желио да нагласим да су они то заслужили много раније и да су некако остали на рубу догађања, а да ће овај пут помоћи у овом селу квалитетније живи, и не само у Пиперцима него и у свим околним мјестима. Не може се рећи да није од значаја и за сусједно Брчко, као и општину Лопаре, али и град Бијељину”, каже Поповић.

За развој једног краја неопходна је прије свега путна инфраструктура, а ова дионица управо пружа трачак наде да се млади задрже у овом питомом крају који повезује Семберију, Посавину и Мајевицу.

 

 

 

(rtvhit.com/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img