Otkazan sutrašnji skup podrške Mladiću u Banja Luci

Skup podrške generalu Ratku Mladiću koji je najavljen sa sutra u Banjaluci u organizaciji Srpskog sabora “Zavetnici” – Republika Srpska neće biti održan zbog angažovanja policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske na obezbjeđenju skupa u Potočarima kod Srebrenice.

Ova odluka je donesena s obzirom na činjenicu da se na skupu koji je najavljen u Banjaluci očekuje više od hiljadu učesnika, te da policija neće moći da preduzme sve neophodne mjere da bi ovo okupljanje bilo održano na bezbjedan način, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

- Reklama -

Iz MUP-a navode da organizator ovog skupa može da se obrati Policijskoj upravi Banjaluka i podenese zahtjev za javno okupljanje za neki drugi datum.

Srpski sabor “Zavetnici” – Republika Srpska ranije su saopštili da je 11. jul prava prilika da se organizuje skup podrške generalu Ratku Mladiću, jer se tog dana obilježava oslobođenje Srebrenice u kojoj su “horde Nasera Orića od 1992. do 1995. godine činile stravične zločine nad srpskim življem”.

Organizatori su naveli da je Srebrenica politički projekat koji godinama unazad služi kao instrument za stalni pritisak na Banjaluku, sa ciljem da se Srbima nametne kolektivna krivica, a Republika Srpska proglasi za “genocidnu tvorevinu”.

Skup podrške trebalo je da bude održan sutra na Trgu Krajine u 18.00 časova.

 

 

 

(SRNA)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime