spot_img
spot_img

Освештан споменик патријарха Павла: “Проћи ће све, али душа, образ и оно што је добро остаје заувијек”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Споменик блаженопочившег патријарха српског Павла, који је постављен испред Саборног храма Светог архангела Гаврила на Палама, освештан је данас, а том чину присуствовао је и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

На постољу споменика исписане су ријечи патријарха Павла “Проћи ће све, али душа, образ и оно што је добро остаје заувијек”, а постављен је испред улаза у храм у положају благосиљања вјерника.

Споменик урађен у бронзи је дар паљанске компаније “Станишић” становницима Пала поводом 25 година њеног постојања и рада. Дјело је академског вајара Бојана Микулића из Бањалуке, а направљен је у ливници “Јанковић” у Смедереву.

Чубриловић је грађанима Пала пожелио да их овај споменик подсјећа на поруке патријарха Павла, прије свега најпознатију “будимо људи” и да се понашају у духу те поруке.

Према његовим ријечима, тај споменик ће остати као успомена не само грађанима Палама, него свима у Републици Српској.

Оснивач компаније “Станишић” са Пала Ацо Станишић рекао је да су грађани Пала заслужили овај споменик који ће увеличати изглед Саборног храма.

– Патријарха Павла, који је живио у наше вријеме, често смо називали живим свецем. Овај народ и Пале заслужили су да имају један овакав споменик и да се наша дјеца упознају са ликом и дјелом патријарха. Споменик ће сигурно увеличати храм, његову љепоту и значење – изјавио је Станишић.

Станишић се нада да ће у будућности бити друштвено одговорни и да ће сличне идеје проводити у дјела.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img