spot_img
spot_img

Особа која је добила 6,2 милиона КМ на лутрији у Бањалуци још није преузела добитак

spot_img
spot_img

Добитник срећке која је уплаћена у Бањалуци, а чији су бројеви извучени на лото плус премији у вриједности од 6,2 милиона марака још се није јавио у просторије Лутрије Републике Српске.

Директор Лутрије Републике Српске Горан Шаула је за Независне новине рекао да постоји законски рок од два мјесеца током којег се добитник мора јавити у дирекцију овог предузећа.

“Када се јави и утврди његов идентитет, онда се тачно зна даљи поступак. Обавеза уплате пореза на добитак настаје у моменту исплате добитка играчу. Док се играч не јави у прописаном року, ми немамо никакву обавезу ни сазнање шта ћемо с порезом на добитак”, испричао је.

Уколико се добитник не јави у наведеном року, износ иде у фонд неисплаћених добитака.

‘”Када нема исплате добитка, нема ни исплате пореза. Имамо много врста добитака, како већих, тако и мањих и дешава се некада да се неко од добитника не јави. Уколико се за већи добитак нико не јави, онда се поступа по Закону са тим добитком. Ово није тако ријетка појава, али још не можемо ништа говорити око овог добитка јер је прошло тек пола законског времена и добитник има још мјесец дана времена да се јави и преузме добитак”, додао је.

Лото премија извучена је половином септембра, а особа је срећку купила у Бањој Луци. Добитни бројеви су гласили 7, 25, 16, 24, 19, 18, 10.

Из бањалучке Градске управе су раније навели да ће тражити да им се исплати порез од добитка.

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img