Oskrnavljen pravoslavni hram u opštini Ilijaš

Hram Svetog proroka Ilije u sarajevskoj opštini Ilijaš oskrnavljen je tokom noći, a oštećeni su i Svetosavski dom, pomoćni objekti, kao i rasvjeta u porti hrama, potvrdio je Srni paroh ilijaški jerej Božidar Tanović.

Tanović je naveo da su za sada nepoznati vandali pričinili veliku materijalnu štetu jer su na svetinji staroj više od vijeka i Svetosavskom domu polupali prozore i reflektore u crkvenom dvorištu.

- Reklama -

“Ovo je sramotan čin koji pravi razdor među ljudima, narušava međuljudske odnose. Zaista smo neprijatno iznenađeni, jer smo u posljednjih nekoliko godina u ovom gradu razvijali lijep odnos sa drugima”, istakao je paroh ilijaški.

Osuđujući ovaj vandalski čin, otac Božidar je poručio da to neće unazaditi, već produbiti želju za većim radom i boljim uspjehom, ali i ojačati vjeru, ljubav i nadu.

On je izrazio nadu da će oni koji su učinili ovaj vandalski čin biti privedeni pravdi i odgovarati.

“Nastavićemo da gradimo dobro i sa svojim komšijama”, poručio je paroh ilijaški i podsjetio da je i ranije bilo incidenata, ali ne sa ovolikom materijalnom štetom.

U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo Srni je potvrđeno da je incident jutros prijavljen policiji koja je obavijestila dežurnog tužioca i radi na pronalaženju počinioca.

 

 

 

 

(SRNA)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime