Orašje: Djevojčica se predozirala narkoticima

Petnaestogodišnja djevojčica iz Orašja dovezena je juče bez svijesti u Dom zdravlja Orašje, a ispostavilo se da se maloljetnica predozirala narkoticima.

Prema informacijama iz MUP Posavskog kantona, policiju su o događaju obavijestili zaposleni Doma zdravlja, koji su rekli da sumnjaju da je 15-godišnjakinja konzumirala droge i da je u besvjesnom stanju prebačena u Kantonalnu bolnicu u Orašju, kako bi joj se ukazala pomoć.

- Reklama -

Kako prenosi Faktor.ba, djevojčicu je u Dom zdravlja dovela njena majka, nakon što je djevojčica počela čudno da se ponaša.

“Ona je u bolnicu u kolicima uvedena bez svijesti. Na trenutke je dolazila sebi, pa se opet gubila. U momentima, kada je bila pri sebi, majci i osoblju je govorila kako joj je stariji čovjek dao neku cigaretu koju je ispušila. Ispričala im je ko je u pitanju i roditelji vjerovatno znaju o kome se radi”, naveli su iz bolnice.

Doktori su pregledali djevojčicu, te joj je ukazana ljekarska pomoć i preko noći je zadržana u bolnici.

“Ponovo smo razgovarali s njom, kako bi nam pomogla da utvrdimo o kojoj drogi se radi. Ona jutros nije spominjala cigaretu o kojoj je pričala dan ranije, već je rekla da je uzela uljanu perlu kanabisa, koja je izazvala njeno stanje. Maloljetnici nisu urađeni toksikološki nalazi, tako da samo iz njenog priznanja znamo o čemu je riječ”, rekao je izvor.

U bolnici je potvrđeno da je stanje djevojčice jutros bilo dobro, te da je u pratnji majke, upućena na kućni oporavak.

 

 

 

(atvbl.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime