spot_img
spot_img

Оптужени у случају “Џенан Мемић” ослобођени кривице

spot_img
spot_img

Зијад Мутап, Алиса Рамић, Хасан Дуповац, Јосип Барић и Муамер Ожеговић ослобођени су данас оптужби у предмету “Зијад Мутап и др.” пред Судом Босне и Херцеговине.

Оптужница их је теретила за да су дјеловали као организирана криминална група с циљем прикривања доказа о начину на који је Џенан Мемић задобио тешке тјелесне повреде опасне по живот 8. фебруара 2016. године, услијед којих повреда је преминуо.

Тужилаштво није успјело доказати да су оптужени прикривањем доказа и починитеља, фингирањем доказа, прикривањем чињеница које су им познате, подузимали радње с циљем прикривања стварног начина на који је Џенан Мемић задобио тешке тјелесне повреде опасне по живот.

У овом судаском процесу свједочило је 69 свједока и вјештака, од чека 14 с мјерама заштите.

Одговорно тврдим да је Џенан Мемић убијен, рекао је Ифет Ферагет, адвокат породице Мемић.

Он сматра да Суд није одрадио посао на прави начин у, како каже, процесу који је требао бити тест бх. правосуђа.

“Једино са чиме се слажем са судијом Бранком Перићем је да ово нисмо никад имали у правосуђу, али у оваквом правосуђу се морало десити”, рекао је Ферагет и додао да што се тиче коментара судије Перића мало је рећи да сам разочаран, али као професионалац морам сачувати достојанство.

“Чак ме у једном тренутку питао хоћете ли напустити судницу. Питао сам га откуд вам право. Више пута сам рекао да постоје убице. Главно питање је да ли ћемо као друштво кренути у неком бољем правцу. Вријеђају коментари судије на ослобађајуће пресуде”, рекао је он.

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img