spot_img
spot_img

Општа мобилизација: Полиција не смије ван земље

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Припадници Полиције Републике Српске до 7. октобра не смију напуштати земљу, нити узимати годишњи одмор, а боловање могу добити само у изузетним случајевима и уз обимну љекарску документацију.

Ово је наређење које је недавно дошло из Министарства унутрашњих послова РС и које говори да је полиција у РС у стању опште мобилизације.

Подсјећамо да је министар унутрашњих послова РС Драган Лукач јуче истакао да полиција неће дозволити било какво “дешавање улице” у Српској. Лукач је додао да одржавање скупова групе “Правда за Давида” са политичком конотацијом неће бити одобрено у предизборној кампањи.

– Полиција ниједног тренутка није спријечила да се окупе, без обзира на то што немају одборење за одржавање тих скупова, нити да искажу своје ставове иако су неки од њих у одређеним тренуцима знали да поприме тонове који нису баш најљепши за уво с обзиром на то да су садржавали пријетње и тврдње које нису и не могу бити поткријепљене доказима и аргументима. Заказивање скупа који би требало да се одржи у вријеме предизборне кампање, а посебно у вријеме предизборне ћутње и помињање одређених датума је нешто што не може бити одобрено, јер то може само да изазове проблеме. Такви скупови могу бити само политички искориштени – казао је Лукач.

Због тога је и издато наређење да сви припадници Полиције РС морају бити на располагању 24 часа дневно и да не смију излазити из земље док не буду завршени избори. У Министарству унутрашњих послова РС су рекли да немају коментар на ове наводе.

 

 

 

 

 

(Goran Dakić/srpskacafe.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img