Opšta mobilizacija: Policija ne smije van zemlje

Pripadnici Policije Republike Srpske do 7. oktobra ne smiju napuštati zemlju, niti uzimati godišnji odmor, a bolovanje mogu dobiti samo u izuzetnim slučajevima i uz obimnu ljekarsku dokumentaciju.

Ovo je naređenje koje je nedavno došlo iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS i koje govori da je policija u RS u stanju opšte mobilizacije.

- Reklama -

Podsjećamo da je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač juče istakao da policija neće dozvoliti bilo kakvo “dešavanje ulice” u Srpskoj. Lukač je dodao da održavanje skupova grupe “Pravda za Davida” sa političkom konotacijom neće biti odobreno u predizbornoj kampanji.

– Policija nijednog trenutka nije spriječila da se okupe, bez obzira na to što nemaju odborenje za održavanje tih skupova, niti da iskažu svoje stavove iako su neki od njih u određenim trenucima znali da poprime tonove koji nisu baš najljepši za uvo s obzirom na to da su sadržavali prijetnje i tvrdnje koje nisu i ne mogu biti potkrijepljene dokazima i argumentima. Zakazivanje skupa koji bi trebalo da se održi u vrijeme predizborne kampanje, a posebno u vrijeme predizborne ćutnje i pominjanje određenih datuma je nešto što ne može biti odobreno, jer to može samo da izazove probleme. Takvi skupovi mogu biti samo politički iskorišteni – kazao je Lukač.

Zbog toga je i izdato naređenje da svi pripadnici Policije RS moraju biti na raspolaganju 24 časa dnevno i da ne smiju izlaziti iz zemlje dok ne budu završeni izbori. U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS su rekli da nemaju komentar na ove navode.

 

 

 

 

 

(Goran Dakić/srpskacafe.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime